Amendă record și 12 ani de închisoare pentru un șofer român, în Franța! Ce transporta acesta

  de - | 19 decembrie 2019, 9:39 AM | Internaţional

  0

  (foto: Arhivă Poliția de Frontieră)

  Un șofer de TIR din România a primit o amendă colosală după ce a fost prins transportând 5,2 tone de tutun de contrabandă, informează NordLittoral.

  Bărbatul de 35 de ani a fost oprit la Coquelles, în nordul Franței, pentru a fi controlat, iar șoferul nu a putut prezenta documente privind originea celor cinci tone de tutun.

  Aurel Andrei Neacșu a recunoscut în fața vameșilor că nu este prima dată când face astfel astfel de transporturi, livrând anterior peste 2 tone de tutun în Marea Britanie.

  Anchetatorii au dezvăluit că șoferul român a fost urmărit încă de când a plecat în cursă. “Am făcut asta pentru a obține bani pentru familia mea. Urma să primesc 8.000 de euro”, a spus Neacșu. Românul a povestit că a fost abordat într-o parcare de un bărbat. L-a urmat la un depozit unde a încărcat marfa, pe teritoriul Belgiei.

  Neacșu spus că regretă faptele și că a mărturisit tot, iar cazierul său este curat. Fapta sa se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare și o amendă consistentă.

  Reprezentantul vamal a estimat valoarea țigărilor de contrabandă la 2,17 milioane de euro și a cerut o amendă echivalentă pentru șoferul român, în timp ce procurorii au cerut instanței o pedeapsă de 1 an de închisoare.

  Instanța l-a condamnat pe Aurel Andrei Neacșu la 12 ani de închisoare cu suspendare, confiscarea bunurilor și o amendă de 2,17 milioane de euro.

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.