vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Amendă record și 12 ani de închisoare pentru un șofer român, în Franța! Ce transporta acesta

  de - | 19 decembrie 2019, 9:39 AM | Internaţional

  0

  (foto: Arhivă Poliția de Frontieră)

  Un șofer de TIR din România a primit o amendă colosală după ce a fost prins transportând 5,2 tone de tutun de contrabandă, informează NordLittoral.

  Bărbatul de 35 de ani a fost oprit la Coquelles, în nordul Franței, pentru a fi controlat, iar șoferul nu a putut prezenta documente privind originea celor cinci tone de tutun.

  Aurel Andrei Neacșu a recunoscut în fața vameșilor că nu este prima dată când face astfel astfel de transporturi, livrând anterior peste 2 tone de tutun în Marea Britanie.

  Anchetatorii au dezvăluit că șoferul român a fost urmărit încă de când a plecat în cursă. „Am făcut asta pentru a obține bani pentru familia mea. Urma să primesc 8.000 de euro”, a spus Neacșu. Românul a povestit că a fost abordat într-o parcare de un bărbat. L-a urmat la un depozit unde a încărcat marfa, pe teritoriul Belgiei.

  Neacșu spus că regretă faptele și că a mărturisit tot, iar cazierul său este curat. Fapta sa se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare și o amendă consistentă.

  Reprezentantul vamal a estimat valoarea țigărilor de contrabandă la 2,17 milioane de euro și a cerut o amendă echivalentă pentru șoferul român, în timp ce procurorii au cerut instanței o pedeapsă de 1 an de închisoare.

  Instanța l-a condamnat pe Aurel Andrei Neacșu la 12 ani de închisoare cu suspendare, confiscarea bunurilor și o amendă de 2,17 milioane de euro.

  sursa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.