Am găsit gara din Pâncota! Desigur, la birt…

  de Lucian Valeriu | 26 mai 2014, 12:41 PM | Strada

  3

  O știți pe aia cu gara din Pâncota? Gara din Pâncota e o stație sinistrată… o glumă imbecilă la adresa ideii de adăpost, de oprire a unui tren într-o localitate populată. Gării din Pâncota – odinioară una dintre cele mai frumoase de pe ruta Arad – Brad – ar trebui să i se retragă dreptul de a mai opri trenul in ea, iar pâncotanilor să li se confere titulatura de „călători-martiri”…
  O glumă reușită, însă, este ideea celor / celui care a(u) luat placa de identificare de pe ruina respectivă și a(u) pus-o pe birt… Un gest care prelungește, în cheie umoristică, tâmpenia comisă de autoritățile care au lăsat să se părăginească o bijuterie arhitectonică având un rol social bine definit în toate țările din lume, de când s-a inventat trenul… din Chicago până-n Al Djibouti. Un gest aproape recuperator…
  Deci, dacă cauți gara din Pâncota, de-acuma știi unde o găsești, da?!  La Boca… colț cu frizeria… cum te duce drumul, pe stânga, imediat ce treci de postul de poliție…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Gările cfr nu au mai fost reabilitate. Majoritatea s-au degradat sau au devenit pătrate din cărămidă, case țigănești. Asta e opera statului, nicidecum vina edililor locali. Pâncota, spre exemplu are un centru frumos, un târg renumit,unități școlare moderne, primărie nouă – și, și. Avem orașe în județ în care se vede totuși o schimbare – cât de mică – dar există. În Lipapa (vorba unui amic) e jale cu aspectul ei părăsit/părăginit, lucind de kitsch-uri ici-colo, cu localnici care par a viețui în lagăr, nicidecum într-un loc plin de istorie. Dar asta este treaba nefăcută a lungului șir de edili care și-au bătut joc de propria localitate. Există și aici o gară veche aproape la fel de căzută ca cea din pâncota. Noroc cu radna. Nici sebiș nu flutură de rezultate edilitare meritorii. Mergeți prin toate gările județului și veți reconsidera.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Nu aș da vina exclusiv pe stat si primarie pentru felul cum arata statiile cfr.
   Adevarul este ca pute locul dupa unii ceferisti, o galeata de var nu e o avere,nici un bidon de vopsea. Cu cativa lei poti ,,sfintii” locul. Din parasit poti sa-l faci sa arate a ingrijit. Vedeti,de exemplu, casele din unele sate grecesti, primavara sunt varuite,iar tamplaria vopsita cu albastru si rezulta un loc cochet,curat. Nu cred ca nu s-ar putea si la noi, trebuie doar ca sefii de statie sa lase ,,acces direct” si serialele si sa puna mana pe bidinea,pensula,matura,etc.

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Da, dar e vorba de reabilitarea clădirilor care înseamnă mai mult decât o găleată de var și un bidon de vopsea. Poți SFINȚI locul (a sfinți, vorbi, etc.,pleacă de la infinitiv) dacă ești om. Cum am spus, păcat că Lipova este un loc pitoresc – căptușit de istorie. De ce-i votați pe milițieni, paznici de pușcăriași, șamd.? Până nu scăpați de căpușele astea, orașul se scufundă la poalele radnei.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.