duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO. 10 persoane arestate pentru trafic de droguri în urma perchezițiilor. Alte trei sunt în arest la domiciliu, iar una se sustrage urmăririi penale

  de Ioana Costaș | 16 ianuarie 2024, 7:59 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Tribunalul Arad a admis propunerile formulate de DIICOT Arad în ceea ce-i privește pe inculpații din dosarul de trafic de droguri. Este vorba despre 14 bărbați, 10 dintre ei fiind arestați preventiv, iar trei au fost plasați sub măsura arestului la domiciliu. Totodată, față de un alt bărbat, care se sustrage urmăririi penale, a fost admisă propunerea de arestare preventivă în lipsă. Față de alte două persoane, DIICOT Arad a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

  În urma celor 56 de percheziții domiciliare de luni, 15 ianuarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT Arad, au descoperit și ridicat aproximativ 600 de grame de cocaină, 280 de grame de 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), 10 grame de substanță psihoactivă 2-MMC, 3 grindere, 52 de telefoane cu SIM, 7 cântare electronice de mare precizie, 74.960 de lei, 13.400 de euro și 20 de lire sterline.

  Totodată, au fost indisponibilizate bijuterii, două pistoale neletale supuse autorizării, arme albe (boxuri, macete, bastoane), diverse dispozitive folosite pentru consumul de droguri, precum și alte mijloace de probă. De asemenea, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra a șase autoturisme.

  Potrivit DIICOT Arad „cei în cauză, individual sau cu sprijinul altor persoane cercetate, ar fi comercializat cantitățile de droguri și substanțe psihoactive preponderent în perimetrul stradal, în contact direct cu clientul”. Drogurile erau vândute, în special, în zonele Checheci și Boul Roșu.

  În 15 ianuarie, procurorii DIICOT Arad au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 15 persoane și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de alta.

  Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad care a admis propunerea de arestare preventivă a 10 persoane și arestarea la domiciliu a altor trei. Față de o persoană, care se sustrage urmăririi penale, a fost, de asemenea, admisă propunerea de arestare preventivă, în lipsă. Totodată, pentru alte două persoane, procurorii DIICOT Arad au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

  Soluția pe scurt a Tribunalului Arad: „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosar şi dispune arestare preventivă a inculpaţilor: 1. Covaci Darius Dumitru – pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic de droguri de mare risc, fără drept, în formă continuată (7 acte materiale), cu aplicarea circumstanţei agravante; 2. Kanczi Iulian Ion – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, fără drept, în formă continuată (5 acte materiale), cu aplicarea circumstanţei agravante prevăzute; 3. Constantin Sorin – pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, fără drept, în formă continuată (3 acte materiale), cu aplicarea circumstanţei agravante; 4. Barna Ioan – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată; 5. Szabad Petru – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată (3 acte materiale) şi punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a locuinţei personale pentru consumul ilicit de droguri de mare risc, aflate în concurs real de infracţiuni; 6. Korponai Emeric – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată; 7. Chiparos Alexandru Dorin – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată în stare de recidivă post-executorie; 8. Vilăroiu Marian Sergiu – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și mare risc; 9. Bota Ioan Sorin – pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, fără drept, în formă continuată şi trafic de droguri de risc, fără drept, aflate în concurs real de infracţiuni; 10. Asoltani Ionuț Marian – pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, fără drept; pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 ianuarie 2024, până la 14 februarie 2024, inclusiv”.

  Judecătorul de drepturi și libertăți a admis, de asemenea, „propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosar şi dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii: 1. Moș Dan Teodor, zis „Tito” – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, fără drept, în formă continuată, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 ianuarie 2024, până la 14 februarie 2024, inclusiv; 2. Luntraș Raul Liviu – pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, fără drept, în formă continuată, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 ianuarie 2024, până la 14 februarie 2024, inclusiv; 3. Arjoca Marius Paul – pentru săvârşirea infracţiunii de: trafic de droguri de mare risc, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 ianuarie 2024, până la 14 februarie 2024, inclusiv. Respinge cererile inculpaţilor, de luare a unei măsurii preventive mai uşoare. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16 ianuarie 2024, ora 18:00”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un sincer bravo lucratorilor de politie si procurorilor pentru modalitatea de lucru ; fara a fi intiat in domeniu,cred ca a fost vorba de multe zile de munca si monitorizare a traficantilor,de rabdare si in ultima instanta,de profesionalism.Inca o data,bravo,si in continuare aceeasi fermitate !!

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Bravo la toti, si acestui TITO care a mai fãcut niste semestre de facultate ptr prafuri are doi copii, o Gãinã de Aur cu parinti înstãriti, un Arogant, un Infatuat,el stia Tot, o Sãrãcie de Bujac, noroc cã Gãina la scos din Foame. PS…Fiind Recidivist ar Merita mai Multi ani..Sã fie Dati

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.