luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Alertă la frontiera cu Serbia. Peste 150 de refugiați, cu femei și copii, foarte aproape de a intra în România!

  de - | 21 februarie 2016, 11:27 AM | Regional

  0

  Noapte albă la frontiera cu Serbia. Primul val de refugiați a fost la un pas de a pătrunde în România. Este vorba de un grup uriaș, format din bărbați, femei și copii, care s-au apropiat de fâșia verde în vecinătatea celei mai vestice localități din țară, la Beba Veche, scrie Opinia Timișoarei.

  Polițiștii de frontieră au intrat imediat în alertă și i-au supravegheat cu aparatura cu termoviziune pentru a le urmări toate mișcările. Ore întregi au stat de strajă pentru a vedea dacă refugiații, în număr de peste 150, intră sau nu în țară noastră.

  Chiar la miezul nopții, grupul s-a apropiat de locul în care se întâlnesc cele trei frontiere: cea a României, a Serbiei și a Ungariei. Aceștia intenționau să ajungă în zona în care se sfârșește gardul de sârmă ridicat de autoritățile de la Budapesta pentru a stăvili valurile de migranți. În acest fel, se puteau strecura în Ungaria.

  Zeci de polițiști, cu mașini de intervenție, o ambulanță și echipaje ale Poliției din Sânnicolau Mare au ajuns în zonă.

  Polițiștii de frontieră au fost trimiși în număr mare spre Triplex Confinium, locul unde se întâlnesc cele 3 țări, iar echipaje mobile au patrulat prin comuna Beba Veche, noaptea trecută.

  Oamenii legii au stabilit că printre cei 150 de refugiați erau femei, dar și copii mici. Aceștia căutau cel mai bun loc de trecere în Ungaria și, mergând de-a lungul gardului, au ajuns până la frontiera cu România.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.