luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Alaiul Dubaşilor“ de la Săvârșin a fost dedicat în acest an memoriei Regelui Mihai I

  de - | 12 decembrie 2017, 9:11 AM | Săvârşin

  0

  Cea de-a 5-a ediţie a Festivalului „Alaiul Dubaşilor“ a avut loc în comuna Săvârşin din judeţul Arad și a reunit 6 formaţii de colindători din 3 judeţe. Festivalul a fost dedicat memoriei Regelui Mihai I, pe care dubaşii îl colindau an de an la Castelul Regal, potrivit Europa FM.

  Dubaşii au mers la Castelul Regal din Săvârşin, unde au depus coroane de flori, au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere în memoria Regelui.

  La Castelul de la Săvârşin, oamenii depun coroane şi aprind lumânări, iar la intarea în pe domeniu a fost deschisă o carte de condoleanţe.

  În semn de respect pentru memoria Regelui Mihai I, dubaşii de la Săvârşin, nu au mers în alai pe DN7 însoţiţi de muzică, așa cum se întâmpla de obicei, ci doar au bătut tobele în marş.

  Dubaşii de la Săvârşin sunt cei mai cunoscuţi de pe Valea Mureşului şi erau preferaţii Regelui Mihai.

  În fiecare ajun de Crăciun, prima casă din comună la care se opresc Dubaşii pentru a duce vestea naşterii Mântuitorului era Castelul Regal.

  Regele Mihai îi primea mereu pe terasa castelului sau în satul regal.

  Până acum câțiva ani, Regele Mihai I rămânea în curtea Castelului cu cetele de colindători pe care îi cinstea cu cozonac, vin fiert sau ceai cald.

  Stătea de vorbă cu toată lumea şi făcea zeci de fotografii cu cei care îl rugau.

  Ultimele sărbători de iarnă pe care Regele Mihai le-a petrecut la Săvârşin au fost cele din 2013.

  Însă, Regele Mihai I a fost ultima dată la Castelul de la Sârvşin în cursul lunii august 2014, când, împreună cu Regina Ana, a participat la inaugurarea Casei de Oaspeţi din cadrul Satului Regal.

  Sursa foto: europafm.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.