sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Maia Sandu a venit sâmbătă în județul Arad, în vizită la Familia Regală

  de Special Arad | 13 ianuarie 2024, 12:40 PM | Politikos | Regional | Știri Arad | Topic special

  7

  Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este astăzi (sâmbătă, 13 ianuarie) oaspetele Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, la Castelul Regal Săvârşin. Ieri, Maia Sandu a vizitat Timișoara, unde a fost premiată de primarul Dominic Fritz.

  „Excelenţa Sa doamna Maia Sandu, Preşedintele Republicii Moldova, va fi oaspetele Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei la Castelul Regal Săvârşin, în ziua de sâmbătă, 13 ianuarie 2024, de la ora 14. Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu vor întâmpina pe Excelenţa Sa doamna preşedinte Maia Sandu în Satul Regal, la ora 14. Apoi, înaltul oaspete va fi invitat la dejun în Castelul Regal Săvârşin. După prânz, Preşedintele Republicii Moldova va vizita Parcul Regal şi Muzeul Regal al Automobilului alături de Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală”, anunţă Secretariatul Casei Regale, citat de Ziare.com.

  Ieri (vineri, 12 ianuarie), Președintele Republicii Moldova a vizitat Timișoara, unde a stat de vorbă cu președintele Consiliului Județean Timiș și a vizitat expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, scrie Pressalert.ro.

  Maia Sandu a fost primită la Timişoara și de primarul Dominic Fritz și a avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii de basarabeni din Timişoara. Studenților le-a transmis dorinţa ca ei să se întoarcă în ţară la terminarea studiilor, potrivit Radio România Actualități.

  Astăzi, înainte de vizita la Castelul Regal, Maia Sandu a primit din partea municipalităţii timişorene premiul „Timișoara pentru Valori Europene”, inclusiv un premiu bănesc de 30.000 euro, banii fiind proveniți din donații private, precizează debanat.ro.

  În motivarea alegerii pentru acest premiu, membrii juriului au apreciat că: „Vocea europeană a Maiei Sandu reușește să se audă clar și tare atât acasă cât și în toate capitalele internaționale. A inițiat un amplu proces de reformă și de promovare diplomatică prin care a obținut încrederea partenerilor europeni dar nu numai, că Republica Moldova se află pe parcurs ireversibil spre Uniunea Europeană”, potrivit Pressalert.ro.

  „Președinta Maia Sandu este nu doar un lider puternic, ci și un model pentru milioane de europeni din afara Moldovei. Maia Sandu a crezut în aspirațiile europene ale Moldovei atunci când mulți le considerau utopice. Cu o muncă incredibilă, determinare, curaj și un bun simț rar întâlnit în politică a luptat cu perseverență pentru a contura o cale europeană pentru Moldova. A reușit să scoată Republica Moldova de sub influența Kremlinului și a pus-o pe o direcție europeană”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei, potrivit unui comunicat al USR, citat de G4Media.

  UPDATE

  Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întâmpinată în fața Castelului Regal de la Săvârșin de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, alături de ASR Principele Radu, alături de care a făcut și un tur al Domeniului Regal.

  „La vizită au luat parte reprezentanți ai Președinției și ai Ambasadei Republicii Moldova la București, precum și membri ai Casei Majestății Sale. A fost prezent ambasadorul moldovean, Victor Chirilă. Președinta Maia Sandu a fost invitată la dejun, a vizitat castelul și a semnat în Cartea de Aur. Excelența Sa a vizitat apoi parcul și a plantat, la invitația Majestății Sale, un stejar pe Aleea Stejarilor Bătrâni, din Parcul Regal. În final, șeful Statului moldovean a vizitat Casa Ceaiului și Muzeul Regal al Automobilului. La plecare, înaltul oaspete a salutat autoritățile locale ale Săvârșinului”, a transmis Familia Regală.

  Imagini de la sosirea Maiei Sandu la Săvârșin:

  maia sandu la savarsin familia regala 1

  maia sandu la savarsin familia regala 2

  maia sandu planteaza arbore la savarsin
  (©Daniel Angelescu)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Casa Regală este o instituție de înaltă moralitate care respectă niște protocoale stricte dat fiind sângele și blazonul regal,deci ce sa caute Printul Nicolae acolo? Sa încalce legea dictată de bunicul său pe care l- a dezamăgit profund? Casa Regală are pe AS Duda și Margareta,doua dintre cele mai importante personalități ale caselor Regale pe plan mondial , ei se sacrifică pentru România

   --3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.