Ajutor de stat pentru ratele la casă ale polițiștilor și militarilor

  de Special Arad | 21 martie 2018, 8:21 AM | Naţional | Topic special

  1

  O Propunere legislativă pentru modificarea unor acte normative a primit marți votul favorabil al deputaților și prevede introducerea unui nou mod de recompensare financiară a militarilor și polițiștilor. Pentru a se putea aplica, acest proiect de act normativ mai are nevoie de adoptarea de către Senat, promulgarea prin decret prezidențial și publicarea în Monitorul Oficial.

  Concret, polițiștii și cadrele militare care au fost numite în prima funcție sau care au fost mutate în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu, nici soțul sau soția nu dețin o locuință în acea localitate, cărora nu li se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător și care au contractat un credit ipotecar sau imobiliar vor primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata împrumutului contractat. Această compensație lunară se acordă pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului și doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

  Cadrele militare vor putea beneficia de aceasă măsură, conform propunerii legislative, și în cazul în care sunt mutate într-o garnizoană din localitatea de domiciliu, dar nu dețin, nici ele și nici soțul/soția acestora, o locuință proprietate personală în această localitate.

  Citește continuarea pe avocatnet.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. adica proiectul legislativ propune ca din banii mei sa se plateasca ratele la catane. Pe ele, pe ratele mele, cine plateste? Faptul ca unul se muta cu serviciul nu este motiv de protectie sociala speciala decat daca mecanismul se aplica tuturor cu rate la banci care se muta cu serviciul, altfel nu este decat un privilegiu neconstitutional. Nici asa nu este in reula fiindca aceia cu rate la banci beneficiaza de avantaje pe care cei fara rate nu le pot avea. Tot discriminator.
   pacat ca nu vedem a cui a fost propunerea ca sa stim pe cine sa nu votam. Proiectul este unul comunistoid si chiar ar fi interesant sa vedem care partid a fost cel comunist la faza asta.

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.