sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aici… adică acolo, la Teba, la KineDok

  de Special Arad | 25 august 2015, 12:59 PM | Cultură | Film

  0

  Vineri, 28 august, de la ora 20:00, în a noua seară de KineDok vizionăm documentarul românesc „aici… adică acolo”, în regia Laurei Căpățână Juller. Filmul, realizat în 2012, este „un documentar despre copii și părinți, un documentar despre noi”. După proiecție, stăm la discuții și analizăm filmul împreună cu regizorul Titus Muntean și psihologul Cristian Boboescu. Discuția va fi moderată ca de obicei de tânărul regizor arădean Rareș Mihnea Hanțiu.

  Intrare liberă.
  Subtitrare în limba română.

  Sinopsis
  Ani şi Sanda sunt două fete din Maramureş care au crescut cu bunicii. Părinţii lor lucrează în Spania, ca mulţi alţi români. Când au plecat, viitorul lor părea promiţător: cu banii câştigaţi în Spania voiau să construiască o casă în care toată familia să trăiască fericită. După mai mult de 10 ani, lucrurile nu s-au desfăşurat chiar aşa cum plănuiseră, iar casa cea mare este departe de a fi terminată.

  KineDok este un nou fel de comunitate internaţională, o rețea unică de cluburi de film şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative. În cadrul ediţiei pilot, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est sunt proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.