vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Proiecții speciale KineDok și kinema ikon la „Arta”: documentarul „Alb pe alb” și scurtmetraje realizate cu AI

  de Special Arad | 14 februarie 2024, 3:26 PM | Cultură | Film

  0

  Asociația Citizenit, coordonatorul local al evenimentelor KineDok, invită arădenii la o nouă proiecție specială la Cinema Arta, în această seară (14 februarie), de la ora 19.

  Va fi proiectat documentarul „Alb pe alb” / „White on White” (Republica Cehă / Slovacia, 2020), un video-jurnal emoționant despre intersecția dintre natură și tehnologie, într-un superb peisaj de gheață. Regizoarea Viera Čákanyová dezbate despre rolul artei și sensul vieții cu o serie de inteligențe artificiale, înfruntând singurătatea la o stație de cercetare din Antarctica.

  Proiecția va fi urmată de o discuție cu invitatul Călin Man, artist și reprezentant al grupării experimentale arădene de noi media kinema ikon, cu producții de artă modernă care au traversat marile muzee ale lumii, de la New York la Paris. Documentarul va fi precedat de o proiecție a unei serii de filme realizate cu ajutorul inteligenței artificiale, reunite sub proiectul kinema ikon „RMN – Ready Media Network”, scurtmetraje experimentale care au fost difuzate în toamna anului trecut în cadrul Media Art Festival Arad (MAFA), la Muzeul de Artă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.