marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Începe un nou sezon KineDok, cu documentarul georgian „Procesul Anei” și participarea regizoarelor, la Cinema Arta

  de Special Arad | 26 mai 2023, 10:58 AM | Cultură | Film

  0

  Asociația Citizenit (organizatorul local al evenimentelor Kinedok) anunță începerea unui nou sezon de proiecții de documentare în data de 29 mai (luni), ora 19:00, la Cinema Arta. Arădenii vor putea viziona filmul georgian „Procesul Anei” și vor putea participa, după proiecție, la dezbatere cu regizoarele Mariam Jachvadze și Tamara Mshvenieradze.

  Problemele pe care le ridică scurtul documentar al regizoarelor georgiene Mariam Jachvadze și Tamara Mshvenieradze, „Procesul Anei”, ne privesc sau ar trebui să ne privească pe toţi: majoritatea corvârşitor masculină a celor care întocmesc, propun, votează legi, inclusiv unele extrem de sensibile, cum ar fi cele referitoare la abuzuri sexuale, hărţuire, violență domestică, modalităţile în care judecăm o femeie-figură publică, referindu-ne la orice altceva, mai puţin la activitatea sa profesională, rolul Avocatului Poporului: cine este, ce face, ce recomandă o anumită persoană pentru această funcţie? – aflăm de pe Radio România Cultural.

  Proiecția de săptămâna viitoare lansează cea de-a noua ediție a sezonului KineDok la Arad – Documentare creative în spații alternative.

  Tot în cadrul KineDok la nivel național, filmul „Procesul Anei” a fost proiectat în această săptămână la Cluj-Napoca, urmează, în această seară, la Bistrița și sâmbătă la Oradea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.