vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Agricultura și-a pus haina de gală şi a ieşit spectaculoasă în lume, la Agromalim 2023

  de Adriana Barbu | 9 septembrie 2023, 9:16 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Așa ar trebui să arate un eveniment (ca să parafrazez un cunoscut scriitor contemporan). Așa cum arată Agromalim 2023 în aceste zile: ticsit de expozanți, plin de vizitatori, umplut cu evenimente și prezentări, fără loc de parcare nici măcar în noile parcări deschise parcă special pentru acest eveniment, plin de viaţă, de energie.

  Târgul Internaţional Agromalim 2023 își scrie astfel povestea celei de a 33-a ediţie, organizată ca de fiecare dată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad la Expo Arad.

  Dedicat agriculturii, industriei alimentare și ambalajelor, Agromalim a reunit, potrivit organizatorilor, peste 300 de participanți, iar potrivit vizitatorilor a fost mai mare ca niciodată, cu probabil 30% mai mare. Şi a mai reuşit să scoată evenimentul din tiparele imprimate parcă de toţi oficialii când vine vorba de evenimente dedicate agriculturii, mediului rural, inovaţiei de pe aici: nu au sfârâit micii, nu a curs nici berea, locul acestora fiind luate de produsele fermierilor locali şi nu numai.

  Agromalim 2023 flori

  Număr crescut de participanţi la Agromalim

  Și chiar așa e Agromalim în acest an, chiar așa arată, ca unul dintre cele mai mari și importante târguri din România. Dacă străbaţi cele trei hale care stau la dispoziția tuturor şi spaţiile puse la dispoziţie de organizatori în aer liber simţi atmosfera aceea de târg reuşit, dorinţa tuturor de a fi acolo, de a afla date noi, de a discuta şi schimba impresii, de a împărtăși din soluţii, de a da sfaturi şi a primi informaţii noi.

  „La ediția de anul acesta a crescut interesul expozanților, fapt care s-a reflectat în numărul mai mare de participanți, evenimentul înregistrând un grad semnificativ de internaționalizare anul acesta. Avem expozanţi din Ungaria, Serbia, Germania, Cehia, Bulgaria, Italia, Ucraina”, a declarat pe temă, în cadrul deschiderii oficiale, președintele CCIA Arad, domnul Gheorghe Seculici.

  Agromalim 2023 popular

  Cel mai mare târg de agricultură din vestul țării este organizat de CCIA între 7 şi 10 septembrie şi îi aşteaptă pe participanţi şi vizitatori cu ultimele evoluții tehnologice, cu expozanţi şi vizitatori tradiţionali, dar şi cu grupuri din Polonia, Franţa, Africa (Uganda). Cei mai mari fermieri, cei mai mari producători de utilaje agricole, cei mai importanți producători locali sunt prezenți în aceste zile la Agromalim.

  Agromalim 2023 lume

  Colaborări, workshopuri, inovație la Agromalim 2023

  Dar târgul nu e doar despre ei, e și despre colaborări și proiecte noi. În cadrul deschiderii oficiale a fost lansat şi proiectul „Şcoala Părinţilor”, un parteneriat interinstituțional între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad. „În cadrul proiectului se vor oferi cursuri gratuite şi servicii de consiliere şi orientare profesională, consultanţă pentru angajații părinți sau viitori părinți, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieții personale şi sporirii eficienței şi productivităţii muncii lor”, spun autorii parteneriatului.

  „Secțiunea de comunicări și dezbateri este foarte importantă pentru Agromalim, de aceea ne bucurăm că, în cadrul târgului putem găzdui o serie de conferinţe şi workshop-uri, în care vor fi prezentate diferite teme de cercetare şi rezultate obţinute în domeniul agricol, susținute de specialişti din cadrul U.Ş.V. „Regele Mihai I” din Timişoara, ACO Păstorul Crișana filiala Arad, INMA București, ASAS București, SCDCB ARAD, Asociația Agricultorilor Maghiari din Județul Arad”, a punctat detalii despre dezbaterile de la Agromalim, managerul târgului, Cimi Enache.

  Agromalim poate fi vizitat astăzi de la ora 10.00 la 18.00 iar duminică, în ultima zi de târg, de la 10:00 – 16:00.

  Agromalim 2023 utilaje

  Agromalim 2023 exterior

  Citeşte şi:

  Agromalim, 7 – 10 septembrie 2023, la Expo Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.