sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  22 de ani de închisoare pentru că a omorât doi oameni la Șagu. Criminalul, condamnat la Tribunalul Arad, nu e de găsit

  de Ioana Costaș | 31 martie 2023, 7:00 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Un afgan în vârstă de 27 de ani a fost condamnat în lipsă, joi, 30 martie, de Tribunalul Arad la 22 de ani și 8 luni de închisoare pentru omor, tentativă de omor, trafic de migranți și trecere ilegală a frontierei de stat. Rizaiy Kamal a fost găsit vinovat, în primă instanță, de uciderea a doi afgani și rănirea gravă a unui al treilea, întâmplare ce a avut loc în luna decembrie 2020, pe un câmp situat în apropierea localității Șagu, lângă autostrada Arad-Timișoara.

  Rizaiy Kamal trebuia să îi treacă ilegal granița în Ungaria pe cei trei afgani, însă între el și conaționalii săi a avut loc un conflict spontan legat – se pare – de banii pe care inculpatul avea să-i primească de la cei trei. Aceștia din urmă au fost găsiți înjunghiați pe câmp. Doi dintre ei au decedat, în timp ce al treilea a supraviețuit – fiind transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad unde a primit îngrijiri medicale.

  Imediat după comiterea crimei, Rizaiy Kamal a reușit să fugă din România. El a fost identificat de victima care a supraviețuit, aceasta oferind declarații complete anchetatorilor.

  Ulterior, pe numele afganului care a comis crima, Tribunalul Arad a emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, tentativă de omor, trecere ilegală a frontierei de stat și trafic de migranți. Pentru că bărbatul nu a fost de găsit, polițiștii l-au dat în urmărire, fotografia sa, alături de semnalmente și infracțiunile pe care le-a comis fiind făcute publice pe site-ul Poliției Române la secțiunea „Persoane urmărite”.

  De asemenea, numele afganului a ajuns și pe site eumostwanted.eu – Cei mai căutați fugari din Europa, alături de numele, fotografia și semnalmentele lui, fiind postată și o scurtă descriere a faptelor pentru care este căutat, dar și locația în care se bănuia că se află: Franța.

  Afganul nu a fost însă depistat, iar Tribunalul Arad l-a condamnat în lipsă

  A primit, în total, 22 de ani și 8 luni de închisoare cu executare.

  Iată soluția – pe scurt – a Tribunalului Arad, postată pe portal.just.ro: „Condamnă pe inculpatul Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 9 ani închisoare, pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de omor; condamnă pe acelaşi inculpat Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 18 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor; condamnă pe acelaşi inculpat Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi; condamnă pe acelaşi inculpat Rizaiy Kamal, la pedeapsa principală de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

  Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, şi anume aceea de câte 18 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, şi anume sporul de 4 ani şi 8 luni închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa principală de 22 ani şi 8 luni închisoare.

  Aplică inculpatului pedeapsa complementară privind exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b, c şi n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat stat, dreptul de a se afla pe teritoriul României şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată Zamary Sale, pe o perioadă de 4 ani, care se execută după pedeapsa închisorii, după împlinirea termenului de prescripţie executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. Constată că nu există constituire de parte civilă în cauză. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

   

  Citește și: Rizaiy Kamal, cel mai căutat criminal din România! A înjunghiat un om până la moarte, pe A1, în iarna anului 2020 • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.