duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adriana, scuipată din senin în centrul Aradului de un om al străzii! Ce riscă acesta? Maxim amendă…

  de Lucian Dănilă | 13 martie 2020, 4:26 PM | Recomandările editorilor | Strada

  6

  O nouă poveste urâtă s-a scris aseară în centrul Aradului. Cunoaștem demult faptul că Aradul, mai ales în centrul său, este plin de oameni ai străzii care umblă de la o terasă la alta, doar, doar mai primesc un leu pentru că… „Domnul să vă ajute…

  Unul dintre acești oameni ai străzii a scuipat-o pe Adriana la câteva minute după ce aceasta a ieșit de la serviciu. Cine este Adriana? Este o tânără din Arad și credem că e de ajuns să spunem doar atât. De ce? Pentru că Adriana poate fi oricare dintre noi… La cum arată fauna din centrul orașului, cu toții suntem expuși fie la riscul de a ne cădea ceva în cap de pe clădirile aflate în fază avansată de degradare, fie la vreo violență fizică sau verbală din partea unui om al străzii.

  Nu spunem că nu există poliție, fiindcă avem și poliție statală și poliție locală. Problema este cadrul legislativ, iar legile sunt prea blânde în multe cazuri.

  Pentru că cele mai bune povești sunt cele pe care le scrie chiar cel care a trăit momentul, în rândurile de mai jos vă redăm chiar textul scris de Adriana imediat după nefericitul incident. Am cenzurat puțin textul, pentru că Adriana și-a spus negru pe alb of-ul când a scris acest text, așa cum probabil am fi făcut 99 la sută dintre noi.

  „Acum ca m-am mai calmat un pic, sa va spun ce am pățit în seara aceasta, după ce am ieșit de la serviciu. Ma îndrept agale, cu colega mea pe centru, pe Bulevardul Revoluției înspre Podgoria, la ora 21.00, să ma duc sa îmi iau de mâncare.

  În fața noastră văd că vine un om al străzii, clătinându-se. Fac un pas mai la stânga, să nu ne intersectăm. Ce face acest om al străzii? Din senin, fără sa zic sau să fac ceva – mă scuipă. Pe față. Pe ochelari mai mult, dar irelevant – mă scuipă! În plină epidemie, mă scuipă.

  Cuprinsa de toți nervii de pe lume, încep sa îl înjur în toate limbile știute și neștiute, și începe să mă înjure înapoi, în același timp venind vertiginos spre mine, să mă și pocnească că am îndrăznit să îl înjur, după ce – REPET- EL M-A SCUIPAT!!!

  Din spate vine un domn, care cred ca îl cunoștea și începe să strige la el să ma lase în pace. Omul își continuă drumul, eu toată tremur și nu îmi revin după ce s-a întâmplat.

  Îmi sun iubitul, care o pornit vertiginos în direcția în care s-a dus el. Sun la Poliția Locală și ma asigură că trimit patrula imediat. Nu trec 10 minute și al meu iubit îl găsește și îl pozează.

  El ii?

  El ii.

  Nu mă bate, îs operat!

  Era plin de lume la Segafredo, că altfel…

  Îl pune să stea jos, în față la Segafredo, până vine Poliția Locală.

  Îi resun, le spun că l-a găsit iubitul meu, le dau locația.

  Acesta începe sa urle, sa facă scandal.

  Vine Politia, îl ia.

  Dau cu subsemnatul.

  Având în vedere ca nu m-a lovit, îmi zice polițistul ca maxim amendă între 200 și 1.000 de lei o sa primească.

  Prea blând sistemul penal, cu atât mai mult cât în condițiile de plină pandemie, scursuri dinastea umblă libere pe stradă, scuipând oameni.

  Nu îmi revin. Mă duc să mă frec pe tot corpul până dau jos destule straturi încât să ma simt curată.” (Adriana…)

  PS: Astăzi, la amiază, Adriana s-a deplasat în zona Gării CFR Arad. Cu cine credeți că s-a întâlnit față în față acolo? Ați ghicit, chiar cu omul străzii care a scuipat-o aseară în centrul orașului. Este liber, iar dacă a primit amendă cu siguranță nu o va plăti niciodată, pentru că nu are de unde…

  CA SĂ VORBIM DESPRE UN CAZ ASEMĂNĂTOR, în Belgia un tânăr a fost arestat după ce și-a întins saliva pe bara dintr-un metrou.

  Același continent, altă lume, alte legi…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Până ieri seară am simțit frica în Arad ,însă trecând aseară prin Boul Roșu împreună cu copilul ,am întâlnit un grup de bărbați tineri care cred că pe lângă că se ocupă cu lucruri dubioase,mai stau și la colț și se leagă de oameni.
   Vă spun sincer că mi-am luat copilul de mână, am mărit pasul și am tăcut ,fără răspund la comentariile lor.
   M-am uitat stanga -dreapta nici urmă de politie,lume puțină…chiar m-am simțit în nesiguranță.
   Plin orașul de oameni ai străzii și de nelegiuiți…

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. Ori ce am spune vorbim în van pentru ca acești conducători de rahat ce se plimba pe la conducerea acestei tari dor pentru ciolan fara a face nimic doar sa isi facă doar afacerile lor și corupția la rang de arta.
   Votați PNL PSD aceste partide corupte defapt toată politica din România.

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. In orice conjunctura gestul unui om care te scuipa in fata este incalificabil.Cu atat mai mult,in situatia de fata.Chiar daca acesti oameni sunt batuti de soarta,exista niste limite.Pot imbolnavi pe altii,fara nici o raspundere?Nu au acest ,drept’.Eu as considera agresiune gestul si m-as apara prin ,dezinfectarea’ obrazului persoanei cu un dos de palma(de mare viteza pentru a reduce timpul de contact)

   +4 voturi
   +1
   -1
  4. SERIOS,AMENZI URIASE?MA,VOI PE CINE CREDETI CA PACALITI(IMPLICIT-FURATI,JEGMANITI)?PE ASTIA DIN CHEKECI DE PE SEZATORI DE CE NU LE FACE NIMENI NIMIK?VA E FRICA DE DANSI,SAU COTIZEAZA CU MITA-SPAGA CA SA LASATI CIOKUL??SAU ASTIA CARE PLIMBA PISICA SAU DULAII CE LATRA PE LA DINAMO SPRE SEZATORII?DECIBELI MULTI DE LATRATUL ORATANIILOR NU SUNTETI CURIOSI DE LINISTEA PUBLICA A BLOCURILOR X-36-38 SI 40?SAU PRUNCII NOSTRI IS INCHISI IN CASA PE CAND PE SEZATORII VZ PLIN DE PURADEI.NICI O TREABA?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.