vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Năstase a câștigat procesul cu DNA. „Era o decizie firească…”

  de Special Arad | 7 iulie 2015, 12:13 AM | Naţional

  0

  Adrian și Dana Năstase au câștigat procesul prin care cereau ridicarea sechestrului pe care procurorii l-au pus pe averea lor, relata libertatea.ro.

  Decizia luată de judecători Tribunalului București a fost de a lăsa liberă de sarcini casa din Zambaccian şi restituirea sumei de 118.000 de dolari.

  Cei doi au cerut magistraţilor, în actele de dosar, să ridice măsurile asigurătorii de pe bunurile personale, radierea ipotecii, restituirea sumei de 118.650 de dolari, care erau o parte din fondurile blocate.

  Banii reprezintă o parte din fondurile despre care procurorii DNA au suţinut în dosarul Zambaccian că familia Năstase i-ar fi dat lui Ioan Păun, fost consul al României în China, pentru a le cumpăra diverse produse şi despre care fostul prim-ministru a susţinut că nu sunt ai lui. De altfel, fostul premier arăta că aceștia au fost tipăriți după data la care se susținea că i-ar fi dat lui Ioan Păun.

  Adrian şi Dana Năstase au spus că ei au achitat toate sumele considerate prejudiciu, dar sechestrele rămăseseră active.

  Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată de DNA.

  Adrian Năstase, reacție: „Era o decizie firească…”

  La scurt timp după aflarea deciziei, fostul premier a oferit, într-o postare pe blogul personal, o primă reacție.

  „Astăzi, instanta civilă s-a pronuntat asupra actiunii inaintate pentru ridicarea sechestrului asupra bunurilor noastre imobile si mobile. Era o decizie firească, in conditiile in care achitasem sumele considerate de ICCJ drept prejudiciu si pentru care fusese instituit sechestrul asigurator.

  Cu privire la suma de 118.650 USD, asupra căreia s-a instituit, de asemenea, sechestrul asigurător prin Ordonanta nr. 27/P/2008, menţionez că, deşi pe tot parcursul procesului penal am arătat instantei de judecată, atât în faza fondului cât şi în cea a recursului, că aceasta nu îmi aparţine, prin Sentinţa penală nr. 176/20.01.2012, mentinută prin Decizia nr. 160/20.06.2012 instanţa (ICCJ) a înţeles să mi-o atribuie.

  Aşa cum am susţinut pe tot parcursul procesului penal că nu sunt vinovat de săvârşirea faptelor penale ce mi-au fost imputate, însă, am executat toate obligatiile stabilite în sarcina mea, atât cele de natură penală cât şi cele de natură civilă, în acelaşi fel înteleg să duc la îndeplinire dispoziţiile instantei şi sub aspectul drepturilor ce mi le conferă”, a scris fostul premier.

  Sursa: DC NEWS

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.