miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Buleu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea lui Abel Apostol, a cerut să fie eliberat condiționat

  de Ioana Costaș | 19 mai 2023, 7:06 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Adrian Buleu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea lui Abel Apostol a cerut instanței să fie eliberat condiționat.

  Buleu ispășește pedeapsa la Penitenciarul Focșani, după ce anterior a fost închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad. Solicitarea de eliberare condiționată s-a judecat vineri, 19 mai, la Judecătoria Focșani. Instanța a hotărât respingerea solicitării lui Adrian Buleu ca fiind neîntemeiată. Mai mult, Judecătoria Focșani a decis că doar peste 9 luni poate fi reînnoită cererea de eliberare condiționată. Hotărârea Judecătoriei Focșani nu este definitivă.

  „Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Adrian Buleu, în prezent aflat în stare de detenție în Penitenciarul Focşani. Stabileşte un termen de 9 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, după expirarea căruia cererea poate fi reînnoită. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Focșani, postată pe portal.just.ro.

  Adrian Buleu a fost trimis în judecată în 13 iulie 2013 pentru uciderea lui Abel Apostol, iar în anul 2014 a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Timișoara la 15 ani de închisoare cu executare, după ce, în prima instanță, Tribunalul Caraș-Severin, a aplicat o pedeapsă de 13 ani de închisoare.

  Procesul a fost strămutat de la Tribunalul Arad la Tribunalul Caraș-Severin, la solicitarea avocatului lui Adrian Buleu. Acesta a invocat presiunea mass media, susținând că din această cauză clientul său nu va avea parte de o judecată corectă.

  La 1 mai 2013, Abel Apostol, care era partenerul de afaceri cu Adrian Buleu, a dispărut. Ce doi dețineau la acea vreme baza de agrement „Riviera”. Familia lui Abel a susținut încă de la început că acesta ori a fost o răpit, ori a fost omorât.

  Adrian Buleu și-a incendiat mașina pentru a șterge dovezile

  Anchetatorii au mers însă pe varianta dispariției. Pe măsură ce zilele treceau, se contura tot mai mult ipoteza unei crime. Această ipoteză a fost întărită de faptul că mai multe pete de sânge au fost descoperite în restaurantul bazei de agrement, concluzionându-se că acestea în aparțin victimei. Mai mult, autoturismul lui Adrian Buleu fusese incendiat imediat după dispariția lui Abel Apostol, mașina fiind găsită abandonată în pădure, în zona Vladimirescu, lângă râul Mureș. S-a concluzionat că Buleu a dat foc mașinii pentru a șterge orice urmă.

  În 13 iulie Adrian Buleu a fost trimis în judecată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Arad concluzionând că „învinuitul Buleu Adrian, în seara zilei de 01.05.2013, l-a agresat pe numitul Apostol Abel în incinta unui local, generându-i leziuni care au condus la moartea acestuia. Ulterior, învinuitul a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, judeţul Arad, unde a incendiat autovehiculul. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad”.

  Cadavrul lui Abel Apostol nu a fost găsit nici până în prezent. Adrian Buleu a negat că el ar fi comis crima, spunând că e posibil ca victima să fi fost omorâtă la comandă, de către persoane venite din altă țară, din cauza unor așa zise datorii.

  Citește și: Pretenții de criminal. Ucigașul lui Abel Apostol vrea închisoare în regim semideschis

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.