luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Adrian Buleu a fost eliberat din penitenciar. Tribunalul Vrancea a decis punerea lui în libertate

  de Ioana Costaș | 3 aprilie 2024, 2:20 PM | Știri Arad

  3

  Tribunalul Vrancea a decis astăzi să-l elibereze din penitenciar pe Adrian Buleu, condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea lui Abel Apostol, crimă ce a avut loc în anul 2013. Hotărârea instanței vine ca urmare a judecării contestației formulată de Buleu împotriva deciziei Judecătoriei Focșani, care i-a respins cererea de eliberare.

  Admite contestația formulată de contestatorul – condamnat Adrian Buleu, în prezent deţinut în Penitenciarul Focşani, împotriva sentinței penale nr.119/05.02.2024 pronunțată de Judecătoria Focșani în dosarul nr.555/231/2024. Desființează sentința penală pronunțată de Judecătoria Focșani și pe fondul cauzei, în rejudecare, admite cererea de liberare condiționată formulată de contestatorul condamnat Adrian Buleu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Adrian Buleu din pedeapsa de 15 ani închisoare, aplicată prin s.p. nr. 35/03.07.2014 pronunţată de Tribunalul Caraș-Severin. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor art.61 Cod penal privind revocarea liberării condiţionate. Dispune punerea în libertate de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Caraș-Severin, dacă nu este arestat în altă cauză. Ia act că asistența juridică a fost asigurată de apărător ales. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 3 aprilie 2024”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Vrancea.

  Reamintim cititorilor că la începutul acestui an, Adrian Buleu a solicitat Judecătoriei Focșani să fie eliberat condiționat, susținând în fața instanței că regretă fapta pentru care a fost condamnat și, mai mult de atât, a fost la psihologul penitenciarului, unde a recunoscut ceea ce a făcut, precizând că acest lucru l-a ușurat emoțional.

  Deși Adrian Buleu îndeplinea condițiile pentru a fi eliberat condiționat, judecătorul de supraveghere din cadrul Judecătoriei Focșani a considerat că scopul pedepsei nu a fost atins, propunând o amânare, astfel că cererea lui Buleu a fost respinsă. Instanța a mai decis că peste 9 luni, persoana condamnată poate reînnoi cererea.

  Adrian Buleu a contestat decizia la Tribunalul Vrancea.

  În fața judecătorului din cadrul Tribunalului Vrancea, Adrian Buleu a mărturisit că a aruncat cadavrul lui Abel Apostol în râul Mureș, iar apoi a dat foc mașinii cu care l-a transportat pentru a șterge urmele. În ceea ce privește modul în care și-a ucis partenerul de afaceri, Buleu ar fi precizat, potrivit informațiilor noastre, că l-ar fi împușcat cu o armă, dar că nu a intenționat acest lucru, însă totul s-a petrecut sub imperiul nervilor.

  Citește și: Adrian Buleu a solicitat să fie eliberat condiționat. A recunoscut în închisoare că l-a ucis pe Abel Apostol

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Asta da dreptate! Ucigasul ăsta nu trebuia eliberat,trebuia să-și ispăsească toată pedeapsa,nu are ce căuta în societate un pericol social ca el,ce argumente au avut ca să- l elibereze,purtare exeplară ? nu a mai dispărut nici unul din prejurul lui în închisoare,halal justiție avem,Abel e bine mersi în pământ sau poate tranșat și dat la pești de mâncare,cine știe ,cert este că s-au găsit urmele de. sânge la locul faptei iar justiția le-a dat dispărute,pierdute. Trist😔🤐💰

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.