duminicã, 1 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Miercuri, 19 iulie, vor fi afișate rezultatele admiterii computerizate la licee – prima etapă

  de Special Arad | 18 iulie 2023, 8:24 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Rezultatele la prima etapă a admiterii computerizate la licee 2023 vor fi afișate miercuri, 19 iulie pe site-ul admitere.edu.ro și la avizierele școlilor. Tot miercuri vor fi afișate la școli lista cu locurile neocupate la licee.
  Media de admitere la liceu de anul acesta reprezintă doar media notelor obținute de elevi la Evaluarea Națională, iar media din gimnaziu nu mai este luată în calcul.

  În perioada 20-25 iulie, elevii admiși la liceu își pot depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizați.
  Dacă există elevi cu aceeași medie, aceștia sunt departajați întâi după nota la limba română de la Evaluare, iar dacă și aici au același rezultat, după cea la matematică. În cazul în care au și această notă identică, se ia în calcul media anilor de gimnaziu.
  Elevii care nu sunt repartizați în prima etapă pot participa la cea de-a doua, care începe în 28 iulie. La aceasta pot participa candidații care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus la licee dosarele de înscriere în termen, candidații care au fost respinşi la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini şi candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, candidații care nu au fost repartizați în prima etapă sau care nu au dat Evaluarea Națională.

  Mai multe pe aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.