joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Adi Baciu, destinul cumplit al unui campion. Mesaj cutremurător al soției Nicoleta (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 16 septembrie 2015, 1:12 PM | Sport

  0

  Vestea morții fostului fotbalist arădean Adi Baciu a cutremurat Aradul ieri după amiază. Avea doar 37 de ani și, o clipă de neatenție, un accident stupid, a curmat viața unui fost mare talent al fotbalului arădean și nu numai…

  Cei mai tineri cu siguranță nu și-l aduc aminte, dar poate le spune ceva dacă, fără să exagerăm, scriem că Adi a fost cel mai talentat fotbalist al celei mai bune generații de juniori din Aradul post-revoluționar. Crescut sub aripa lui Feri Tisza la Romvest, Adi a avut colegi care au scris pagini importante în fotbalul românesc ca Panin, Todea, Botiș, Drăgan, Ciubăncan, Găman, Turcan sau Zaha.

  De ce spunem că a fost cel mai talentat fotbalist al generației 1978, campioană națională de juniori în 1996? Pentru că Adi Baciu a fost primul din acea echipă care a făcut pasul la echipa de seniori a Bătrânei Doamne. La 17 ani, Adi evolua titular în Divizia B și se anunța un fotbalist de mare viitor. El a fost și preferatul fostului finanțator al clubului UTA, italianul Angelo Gandolfi – patronul Erreea -, acesta devenind nașul său la prima căsătorie a fotbalistului.

  A dispărut din fotbal destul de repede. De la UTA a plecat la FC Arad, după care a făcut pasul la FC Național, în prima ligă. Nu a confirmat, iar în cariera sa a mai bifat apoi cluburi ca West Petrom Pecica, Frontiera Curtici, Telecom Arad, Voința Macea sau Șoimii Lipova. A evoluat o scurtă perioadă și în străinătate la jucat la ASV Durlach (Germania) și FC Chur (Elveția).

  În urmă cu 3 ani – se împlinesc la data de 27 septembrie – Adi s-a recăsătorit cu Nicoleta, alături de care are un minunat copilaș. A ieșit total din lumea fotbalului, angajându-se ca agent comercial la o companie din Arad. Nimeni nu putea bănui că asta îi va atrage și sfârșitul. Unul tragic, cumplit, unul care a îndoliat familia lui, dar și o întreagă generație de sportivi arădeni. Ieri, la amiază, și-a secționat genunchiul manevrând un elevator. Colegii săi erau – se pare – la masă, și l-au găsit prea târziu. A pierdut prea mult sânge secționând artera femurală, iar acest lucru i-a fost fatal…

  Panin, prietenul său încă de copil, a sunat cu o disperare în glas și a întrebat: „e adevărat cu Adi? M-au sunat Botiș și Ciubăncan și mi-au spus că a murit. Dumnezeule, nu pot crede…” Din păcate era adevărat. Vestea s-a răspândit extrem de repede printre foștii săi colegi, Cipri Mateiaș, Drăgan, și în cele din urmă la cel care le-a fost ca un tată, Feri Tisza.

  Dumnezeu să te ierte Adi Baciu!

  132945_1408317903033_4192230_o

  PS: A fost campion al României la juniori în 1996. Textul îl redăm integral de pe site-ul uta-arad.ro:

  Adrian Baciu s-a născut pe 27 ianuarie 1978, la Arad. În anul 1996 a devenit campion național cu generația crescută de Francisc Tisza la Romvest, din care au mai făcut parte Grozav, Măduța (portari), Panin, Botiș, Botaș, Găman, Mogoșanu, Zaha, Butunoi, Freer (apărători), Todea, Felnacichi, Ciubăncan (mijlocași), Drăgan, Turcan, Ciba (atacanți).

  Mai jos vă redăm colegii de generație care au ajuns să confirme la nivel înalt în fotbal:

  – Cristian Panin – internațional român, de trei ori campion cu CFR Cluj, participant în Liga Campionilor, de trei ori câștigător al Cupei României

  – Sorin Botiș – campion al Ungariei cu Ferencvaros

  Cristian Todea – participant în Cupa UEFA în calitate de căpitan al echipei Gaz Metan Mediaș

  Claudiu Drăgan – campion al României cu Dinamo

  Soția sa, Nicoleta, este devastată

  Nicoleta, soția lui Adi, a fost cutremurată de veste. A rămas să îl crească singură pe băiețelul lor. Aseară, Nicoleta a postat un mesaj cutremurător pe facebook, acolo unde la fotografia de profil a pus un pătrat negru în semn de doliu.

  baciu nico

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.