duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Acuma, că s-o gătat paranghelia, pot și io să fiu puțin antineamț?…

  de Lucian Valeriu | 14 iulie 2014, 1:44 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  9

  („Să se citește patriotic-afectat… așa… fratello… ca și când ești la microfon de nuntă și tre` să citești un discurs de iobag despre șmecheri”)
  Acum, în aceste momente fericite pentru poporul german și pentru germanofilii de pretutindeni, când pe toate clădirile din Europa, cel puțin, flutură drapelul învingătorului-de-la-mondiale, cu greu ne stăvilim suspinele de emoție și lacrimile pline de recunoștință la  adresa batalionului mixt condus de căpitanul Schweinsteiger sub îndrumarea führerului Joachim Löw, declarându-ne public admirația necondiționată pentru Mannschaftul german care, ca acum 70 și ceva de ani, și-a zdrobit toți inamicii în marșul său glorios spre cucerirea mapamondului…

  Mă leși?… (se renunță la tonalitatea precedentă și se trece la o lectură normală)
  Ca unul care o văzut meciul Argentina – Germania într-un spațiu în care încă mai miroase a român ucis de neamț și a neamț ucis de român (remember Păuliș, 1944, când taica era fecior) v-o spun pe șleau că n-am pic de respect, sentimente fraterne sau admirație pentru nemți… inclusiv când joacă fotbal. Dacă cu Ambianța Valea Ciorii joacă, sau, vorba lu` Nepotu, cu Ferencváros Budapest, țin cu ăia… De când mă știu „microbist de televizor”, respectiv de când am citit despre lagărele de concentrare, înțeles și auzit de la părinți și bunici cum stă treaba cu nemții… de prin `78, adică, de când Argentina a luat Campionatul iar fotbalul era frumos și poetic… tot adun pe motive…
  Adică ce mentalitate de sclav trebuie să prezinți la cap ca să ții cu ăia de ți-au bombardat țara, ți-au ucis părinții, unchii sau bunicii, ți-au jefuit teritoriul și au comis orori greu până și de lecturat ca ficțiune în numele… a ce?… A unei ideologii imbecile, animalice, de redus mintal scăpat la mitralieră, care n-a înțeles nimic nici măcar din mesajele propriilor genii. Faptul că „Germania a dat lumii majoritatea muzicienilor mari, cei mai mari filosofi ai epocii moderne și o pleiadă de poeți superbi” e o bilă neagră pentru cei care le-au „continuat munca” transformând întreaga planetă într-un teatru de război și reducând la un blestem ideea de OM. Da, sunt dintre cei care au dat pe repede înainte dezvoltarea industriei, a comunicațiilor și a administrației publice… așa, și?… Era mult mai ok ca toate acestea să evolueze normal… în mersul firesc al istoriei… ce – ne grăbește cineva undeva?!
  Să-ți povestesc și despre „marota discursivă” privind faptul că „nemții, pe unde au fost au lăsat ordine, iar când au plecat din județul Arad ne-au lăsat case și străzi frumoase, îngrijite…” Da, le-am fost o gazdă bună, primitoare până la fraternitate, când au fugit de războaie, de sărăcie și prigoană din țara lor condusă de dictatori criminali – iar când le-a fost din nou bine au plecat înapoi, iar Statul Român i-a (sic!) despăgubit casă cu casă, metru cu metru… neamț scârțar cu neamț scârțar i-am despăgubit.
  Că „neamțul e bătăios, că nu renunță niciodată la luptă, că se adaptează oricăror condiții și are cultul muncii” nu contestă nimeni… Dar calitățile astea le au și leul… și pantera… Nu ți-ar plăcea să fii condus de lei și de pantere. Că „euroii se tipăresc la ei”… Așa… mie mi-ar plăcea ca, în virtutea dreptului democratic la egalitate și umor să se tipărească la Caracal, iar OK-ul să-l primească la Buenos Aires. Că „investițiile germane în România”… da… uită-te la OBI… Ni-s buni pentru ei când le cumpărăm marfa… când nu, ne fac hoți și sărăntoci… Ni-s buni când muncim pe 10% din salariul unui Fritz (vorba lu` văru-meu din Șofronea, măcelar la Stachenhausen: „n-ai să vezi neamț la șaibă sau la lopată!”)… când nu, ne fac leneși și puturoși. Ni-s buni să le spălăm babele la cur… aia suntem pentru ei… iar, mai nou, observ că o facem pe gratis și din plăcere. D-aia, nu rar, îmi vin în cap tripuri cu subrete seduse cu japca de ruși… La meciul de aseară, de exemplu…
  Hitler și Himmler visează, de azi-noapte începând, frumos în iadul în care zac… cred că li s-a dat voie să ia și o gură de aer. Goebbels și-a tras o insignă cu  Mario Götze… Mengele își simte, în sfârșit, destinul împlinit… tătă lumea se salută cu „Heil Germania!” iar Nietzsche e din nou papă și se dă în bărci cu Wagner prin Valhalla cu walkiriile…
  Acuma, numa nu știu cum justifică doamna Angela în fața predecesorilor săi prezența în echipa roș-galben-neagră a lui Boateng sau Ozil… dar faptul că nici nu-i lasă să cânte Deutschland über alles spune multe… o grămadă spune.
  Chiar așa – ce-i cu afluxul ăsta de filogermanitate pe noi?… că văd că se lasă facebookul de atâta bătut pas de defilare. de zici că ni-s la ceva chermeză SS.  Mă așteptam la mai mult realism dialectico-istoric din partea unui popor care a fost călărit de nemți din toate pozițiile și, de ce nu?, la mai multă simpatie pentru Argentina lui Jorge Luis Borges și Messi… că… ce?… ai văzut tu argentinieni bombardând Podgoria sau au auzit că vor să-și facă „Uniunea Democratică a Argentinienilor din România” și să-ți ia Ardealul?…
  Nemaipunând că Argentina joacă fotbal infinit mai frumos și bate natural, dar cu milă…

  P.S.: Poza am luat-o de pe net… deci nu-s singurul care!…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Luci, cu tot respectul dar o iei rau de tot pe miriste. 🙂
   Ce vina au jucatorii de acum pentru cele facute de generatia strabunicilor lor?!

   In fine, eu ma declar deschis ca fiind germanofil. Simpatizez cu nationala lor inca de cand aveam 8 ani si Germania castiga „Coppa del Mondo Italia ’90” cu Lothar Matthaeus capitan si Andreas Brehme marcator in finala din penalty.

   Germania a castigat aseara pentru ca au fost O ECHIPA, fotbalul a fost, este si va ramane mereu un sport de echipa.

   Hai sa traiesti si nu in ultimul rand HAIDE UTA!

   P.S. Pulimea si gloata mereu se va da in functie de cum bate vantul. Acum a fost randul Germaniei insa imi aduc aminte ca acum 4 ani toti iti putea jura ca sunt cu Spania de cand le-or fost mamele la capsuni in Huelva.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Nicio vina, Kidu… Sau cam tot aia pe care o are Poli ca-i Timisoara si invers… sunt sigur ca ma-ntelegi 🙂 Nu-s eu ala care se baga in seama la fotbal ca, nohh, ii trendy, dar cand vad isteria asta colectica la adresa performantelor Germaniei, nu pot sa nu ma oripilez la gandul ca ori ne-am uitat istoria, ori suntem un neam de carpe.
    Haide UTA!

    0 voturi
    +1
    -1
  2. (…) România nu a fost nenorocită de nemți ci de propriii ei trădători. P-ormă or venit turcii, fanarioții, ungurii – care vb ceea, ne-au tercit cu ură prin Ardeal; nemții erau în retragere la Păuliș, n-au avut nicio treabă cu românii pe care i-ar fi șters ca praful de pe tobă dk trebuia. Germanii ne-au învățat cultură și civilizație în timp ce noi ne-am ținut năravul mai departe de țărănoi proști, trădători, inculți și fuduli. De ce nu scrii de ungurii care ți l-or spânzurat la tv pe marele iancu, de faptul că în țara ta ești umilit în harghita, mureș și covasna, că vor ardealul, autonomie maghiară, șamd?! Câți români au fost executați sub ordinul hortist? Uită-te la UDMR și la iuda ăla de tokeslaszlo și uită-te la forumul german aproape invizibil politic. Uită-te ce fac țiganii cu țara asta și cum ne fac de rușine peste tot!
   România lui ceaușescu a ucis mai mulți români de foame, frig și disperare decât nemții în retragere în 44!
   De ce nu-i urăști pe-americani cu hiroshima lor – doar și ei sunt urmașii… și au jucat la mondiale! Sunt exemple destule în istorie de care să te iei pe bune.
   Admir spiritul GERMAN, munca, tenacitatea, inteligența trecutul cultural și viitorul Germaniei! Mă bucur pt că sunt campionii lumii! Merită din plin!
   Absolut ridicol să amesteci un hitler cu ceea ce este poporul german în esență! Atunci de ce să te superi când lumea civilizată ne face țărani și țigani?! Așa gândim, așa muncim, așa trăim – asta suntem! Mai bine îți revărsai of-ul colectiv către falcă. (keep calm and fuck the stupids!). Un om scrie pentru Germania! (ps – pariu că nu intră coment).

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Scuze moi, că dupe ce s-or îmbetat toţ pân cramele de la Păuliş şi Miniş – unguri, ruşi, nemţ, români or ce-or fost – cântau în toate limbile. Mi-o spus mie un feldi din Păuliş că i-o spus lui moşu-so că ruşii or dat cep la butoaie cu puşca şi să puneu su jetu de vin şi beu până leşinau acolo şi pe mulţ i-or găsât morţ, înecaţ în vin. Şi că numa după ce-or văzt că îi bai cu elevii, că erau respinşi din Cuvin şi Miniş, atunci or intervenit ruşii, bată-i Dumezo, c-or murit atâtea cătane tinere.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.