Argentina – Germania. Mesajul Papilor „adversari” înainte de finala Cupei Mondiale

  de Special Arad | 11 July 2014, 1:52 PM | Internaţional

  1

  Papa Francisc, de origine argentiniană şi cunoscut ca suporter de fotbal, şi papa emerit Benedict al XVI-lea, de origine germană, vor „să câştige echipa mai bună” în meciul dintre Gemania şi Argentina din finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, care va avea loc duminică, scrie Gandul.info.

  Papa Francisc, Jorge Bergoglio născut în Argentina şi în vârstă de 77 de ani, este cunoscut ca un suporter de fotbal. El a fost primul papă ales din America Latină.

  Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 87 de ani, care s-a retras în februarie anul trecut, este asociat mai mult cu imaginea unui teolog studios care a ajutat la consolidarea doctrinei bisericeşti în ultimii 30 de ani. Joseph Ratzinger s-a născut în oraşul bavarez Marktl, relatează Bloomberg, în pagina electronică.

  „Amândoi vor să câştige echipa mai bună”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi.

  Caricaturi şi imagini procesate ale celor doi papi urmărind meciul împreună au devenit extrem de populare pe reţelele de socializare. Cotidianul francez Le Monde a publicat o caricatură cu textul „Comuniunea este fotbalul”. Surorile Dominicane au postat un mesaj pe Twitter la 8 iulie în care au declarat că „visează” la o finală de Cupă Mondială între Germania şi Argentina, urmărită de cei doi papi împreună.

  „Acest meci este extraordinar dintr-un motiv: Ratzinger este Beckenbauer al Bisericii, este un bărbat care a jucat toată viaţa în propria jumătate de teren, este conservator”, a declarat Piero Schiavazzi, un jurnalist care scrie despre Vatican.

  „Pe de altă parte, există un bărbat, Bergoglio, care şi-a petrecut toată viaţa în terenul adversarului, el reprezintă Biserica ce merge dincolo de limitele sale”, a adăugat el.

  Papa Benedict are o „idee foarte serioasă despre a fi suporter”, a declarat Schiavazzi. „El obişnuia să meargă la stadion în Munchen pentru a urmări meciurile lui Bayern, când era arhiepiscop acolo”. „Înainte de a deveni papă, Ratzinger şi-a dedicat o parte din activitatea sa teologică fotbalului, studiind analogiile dintre credinţă şi sporterii” care îşi încurajează echipele.

  Înainte de începutul Cupei Mondiale, papa Francisc a cerut ca această competiţie să demonstreze fair play, solidaritate şi respect faţă de adversari.

  La 18 iunie, într-un interviu pentru cotidianul spaniol La Vanguardia, Papa Francisc a sugerat că s-ar confrunta cu o presiune în cazul în care Argentina ar ajunge în finală. „Brazilienii au cerut să rămân neutru şi îmi respect cuvântul pentru că Brazilia şi Argentina sunt întotdeauna rivale”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Așa de fain nu a fost demult. A ajuns brazilia, măcelărită recent de nemți – să țină tot cu nemții în FINALA de azi… Și asta-i faină : credința e un fel de meci de fotbal în care crezi în GOOOL! Da, dsr acest Gol înseamnă marcare! Deci e un plin pt mai târziu… Cât despre papi – sunt (și ei) oameni și nimic mai mult. Sfințenia nu are decât O SINGURĂ POARTĂ. Strâmtă!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.