miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  AC/DC is back! Trupa australiană de rock va scoate un nou album

  de - | 8 octombrie 2020, 11:12 AM | Muzică

  0

  (foto: Metal Injection)

  Trupa australiană AC/DC, una din cele mai mari din istoria rock-ului, va lansa pe 13 noiembrie un nou album de studio, „PWR UP”, din care a prezentat deja un prim single, „Shot In The Dark”, relatează EFE, potrivit Agerpres. Trupa s-a întors la componența dinaintea „destrămării” de acum câțiva ani, pricinuită de o serie de probleme pe care le-au întâmpinat membrii grupului, cu vocalistul Brian Johnson şi chitaristul Angus Young pe post de lideri.

  Noul album a fost înregistrat şi produs alături de Brendan O’Brien, care s-a aflat deja în spatele albumelor „Black Ice” şi „Rock or Bust”. Reprezentanţii formaţiei australiene au precizat că discul este cel de-al 17-lea album de studio al trupei şi va include 12 piese noi, care păstrează stilul inconfundabil al grupului.

  În urmă cu doar o săptămână, AC/DC îşi confirma revenirea în industria muzicală cu un nou album prin intermediul unui mesaj publicat pe reţelele de socializare – „Sunteţi pregătiţi?” – şi o fotografie ce prezenta fanilor o aliniere mult visată: solistul Brian Johnson, bateristul Phil Rudd şi basistul Cliff Williams, alături de chitaristul și membrul fondator Angus Young.

  O asemenea reuniune părea imposibilă în urmă cu câţiva ani, după moartea în 2017 a celuilalt chitarist şi fondator al grupului, Malcolm Young, la puţin timp după ce Johnson a părăsit grupul din cauza unor probleme auditive (a fost înlocuit de Axl Rose de la Guns N’ Roses în mai multe concerte).

  De asemenea, Phil Rudd a primit mai multe condamnări pentru posesie de droguri şi ameninţări, care l-au ţinut departe de muzică, în timp ce Cliff Williams a plecat la rândul său în urma problemelor cu care se confrunta trupa.

  Acesta este şi motivul emoţiei generale suscitate de reuniunea trupei AC/DC, cu o parte a componenţilor săi legendari reîntorşi în activitate – golul lăsat de chitara ritmică a lui Malcolm Young va fi acoperit de nepotul său, Stevie Young – şi cu cântece noi, care vor fi primele compoziţii originale ale grupului australian de la albumul „Rock or Bust” din 2014.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.