miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A vrut să iasă din țară cu fiul său minor, folosindu-se de acte false

  de Special Arad | 18 octombrie 2018, 12:46 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat, care a încercat să iasă ilegal din ţară cu fiul său minor, folosind o procură notarială falsă.

  În data de 17 septembrie, în jurul orei 14:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară L.L., în vârstă de 43 de ani, însoţit de fiul său L.D., în vârstă de 15 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Alba.

  Cu ocazia efectuării formalităţilor la trecerea frontierei, bărbatul a prezentat pentru fiul său, minor, o procură notarială deoarece mama băiatului nu îl însoţea.

  În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că procura notarială prezentată nu îndeplinea condiţiile uneia autentice, fiind falsă.

  Faţă de cele constatate, însoţitorul minorului a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul nu este unul autentic şi intenţiona să ajungă împreună cu fiul său la mama acestuia, în Germania.

  Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.