luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A început procesul de vaccinare în rândul cadrelor didactice. Profesorii din Arad însă mai așteaptă puțin

  de Special Arad | 24 februarie 2021, 11:07 AM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  În perioada 24 februarie – 10 martie, personalul care își desfășoară activitatea în sistemul de învățământ se va putea vaccina cu serurile AstraZeneca (pentru persoanele de până la 55 de ani) și Pfizer (recomandat și persoanelor cu vârste de peste 56 de ani). Procesul de vaccinare nu începe în aceeași zi, în schimb, în fiecare județ. 

  „Procesul de vaccinare al personalului din învățământ va începe din 24 februarie în majoritatea județelor, inclusiv București, și va continua joi cu alte 14 județe, din 26 februarie cu două județe, iar pe 1 martie în ultimele trei județe. Perioada de vaccinare durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze”, a spus medicul militar Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă, potrivit Digi24.

  La Arad, cadrele didactice se vor putea vaccina începând cu data de 1 martie.

  Important! Programarea pentru vaccinare pentru profesori nu se face în platforma informatică, ci prin intermediul unităților de învățământ. Înscrierile au început deja.

  Solicitările personalului vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene și cel al Municipiului București, care vor transmite mai departe, către Direcția de Sănătate Publică (DSP), listele nominale cu persoanele eligibile din cele două categorii de vârstă menționate mai sus.

  La nivelul CNCAV, a fost elaborată Instrucțiunea privind vaccinarea personalului din învățământ și creșe și a fost transmisă fiecărui județ în parte, DSP-urilor și Ministerului Educației.

  Valeriu Gheorghiță a mai spus că profesorii nu au putut fi vaccinați împotriva COVID-19 înainte de începerea școlii, din cauza numărului insuficient de doze de vaccin livrate de companiile producătoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.