UTA trece la TRX! Să fie soluția ieșirii din criză?





Fotbaliștii echipei UTA trec prin cele mai dificile zile de la startul campionatului. Înfrângerea din meciul cu Giarmata îi pune pe conducătorii clubului și membrii staff-ului tehnic să caute soluții pentru a scoate echipa din criză, iar una dintre ele a fost găsită la ședința de sâmbătă…
Exemplul a plecat chiar de la mijlocașul echipei arădene, Marius Chindriș, jucătorul care a făcut o risipă de efort extraordinară pe terenul Giarmatei. Probabil dacă era monitorizat, Chindriș ajungea la cifrele unui jucător de Champions league, alergând undeva la 11 kilometri. Care este secretul său? Nu este unul foarte spectaculos, dar „Kiki” se pregătește de mai bine de un an cu doi antrenori de TRX, exact modl în care se pregăteau jucătorii de la Steaua în perioada lui Reghecampf și Thomas Neubert.
Astfel, în această dimineață, toată echipa, mai puțin jucătorii accidentați, s-au prezentat la sala Pure Jatomi Fitness pentru o ședință de TRX cu Gabriela Bujenița și Cristian Jidovu.
Cei doi nu se află la primele contacte cu UTA. În luna septembrie a anulu trecut, deci în 2013, Gabriela și Cristian au susținut o demonstrație chiar pe arena Motorul, demonstrație la care au participat aproape toți antrenorii de la sectorul juvenil al clubului UTA, dar și Roland Nagy și Alexandru Meszar. Bazele colaborării s-au pus însă doar în această toamnă.
Ce este TRX?
Randy Hetrik, fondatorul fitness Anywhere, şi colegii lui din trupele Navy SEAL aveau nevoie să fie în cea mai buna formă fizică indiferent unde se aflau. Aflându-se aproape tot timpul în misiune ei nu aveau acces la echipamentele de fitness tradiţionale şi astfel, treptat, TRX Suspension Training a devenit soluţia ideala scrie dimifitness.ro. Primul TRX a avut la bază două corzi de paraşută cusute cu ustensilele aflate la dispoziţie în trusa de reparat bărcile pneumatice. În săptămânile şi lunile ce au urmat Randy Hetrik şi colegii săi au dezvoltat un nou set de exerciţii bazate pe utilizarea masei corporale proprii, exerciţii special concepute pentru aceast nou instrument de antrenament. Astfel , din acel moment Hetrik şi colegii săi au pus bazele unei noi abordări originale ale antrenamentului funcţional ce ne este cunoscut azi sub denumirea de: Suspension Training.
Comentariile portalului
Așa cu ne-am obișnuit în ultimii zeci de ani, și de această dată trebuie sa alegem răul cel mai mic. Este interesant de remarcat cum s-a pus (...)
Lipseste d-l Tokes Laszlo din lista aia, era cel mai relevant reprezentant al unei "Biserici maghiare", interesant cum unii iredentisti fac pe altii extremisti in schimb e fascinant cum este (...)
Bai prostule nu George Simion este de vina ci gunoaie care gândesc că ține adică UE cara vrea distrugerea României și a Poporului Român prin reprezentanții (...)