ASF a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA. Acestea variază în funcție de zona în care e înregistrat autovehiculul





Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni, conform Antena 3, citat de stiripesurse.ro
Conform noii metodologii ASF, tarifele RCA nu mai sunt calculate în funcție de capacitatea cilindrică a motorului, ci de puterea acestuia. Specialiștii consideră această schimbare mai relevantă, având în vedere noile tehnologii care permit dezvoltarea motoarelor mici ca dimensiune, dar foarte puternice.
Astfel, tarifele variază în funcție de zona în care este înregistrat vehiculul, fiind calculate separat pentru București-Ilfov și restul județelor din țară.
Pentru județele din afara București-Ilfov, cel mai mic tarif de referință este de 1.064 lei, pentru o mașină cu o putere de 50 de kilowați, deținută de o persoană cu vârsta între 51 și 60 de ani, ceea ce reprezintă o creștere de 9,1% față de tarifele anterioare.
Cel mai mare tarif de referință ajunge la 3.964 lei pentru o persoană sub 30 de ani care conduce un autovehicul cu o putere de peste 300 de kilowați.
Creșterile semnificative ale tarifelor RCA sunt resimțite mai ales de tinerii șoferi și posesorii de mașini puternice, categorii care suportă cele mai mari costuri. În schimb, persoanele mai în vârstă și proprietarii de mașini cu puteri reduse au parte de creșteri mai moderate.
Prețurile rămân plafonate până în martie 2025
Toate aceste creșteri ale tarifelor vin în ciuda faptului că plafonarea prețurilor rămâne în vigoare până în luna martie a anului în care intrăm. Noua hotărâre va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025.
Asigurarea RCA este obligatorie pentru proprietarii de vehicule și conducătorii acestora din Uniunea Europeană.
Citește și: Enola De Crăciun – Doar la români și la unguri! Cu impozite mărite!
Comentariile portalului
acestea nu sunt dezbateri . SUNT circ la TV, balacareli, manipulari ordinare. Oamenii au parerea formata, nu mai au nevoie de asa ceva.
UTA este pe locul 4 , din primii 7 in play-off sunt 5 iar al 6-lea poate castiga play-out -ul, deci raportul nivel comision / nivel performanta cam dezonoreaza antrenorul si gasca conducatoare!
Observ multă frustrare în articolul dumneavoastră. Va scriu din diaspora. Nu sunt "dac liber". Totuși cred ca generalizarea dumneavoastră nu este de bun augur. Daca bine îmi amintesc, domnul (...)