vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Directorul de la stat cu 15 salarii, în 2022, de 12.500 de euro. „Bonus de performanță, bonus pentru Zilele ASF și bonus pentru Crăciun” – scriu jurnaliștii de la Libertatea

  de Special Arad | 19 martie 2023, 9:13 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Nicu Marcu, directorul de la stat, șeful ASF, nu a vrut să spună nici parlamentarilor ce bonusuri a încasat el și cei din conducerea autorității. Dar Libertatea a aflat, din interiorul ASF, că, în 2022, președintele a primit 3 salarii suplimentare, dintre care unul pentru performanța activității sale din anul anterior: 2021. A fost exact anul în care City Insurance a intrat în insolvență, RCA a început să-și crească prețul și informațiile despre lipsa de solvabilitate a Euroins au fost trecute cu vederea.

  Directorul de la stat ținea bonusurile la secret

  Nicu Marcu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, a avut un salariu net de 12.000 de euro lunar în 2021, conform ultimei declarații de avere disponibile, depuse de acesta în primăvara lui 2022.  Cele mai recente date, confirmate pentru Libertatea de surse din interiorul ASF, arată că, un an mai târziu, în 2022, președintele a primit, în plus, trei salarii. Acestea adaugă 36.000 de euro net pe an, la venitul de 150.000 de euro anual, provenit din salariile regulate.
  În martie 2022, Marcu a luat bonusul de performanță, în mai a luat bonusul pentru ”Zilele ASF” și în decembrie a luat bonusul pentru Crăciun. Bonusurile au fost păstrate secrete de către Nicu Marcu chiar și față de Parlamentul României, instituție în fața căreia răspunde Autoritatea.

  Citiți întreaga investigație a jurnaliștilor de la Libertatea accesând ACEST LINK

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.