Primul Centru de Mari Arși din România, care se ridică la Timișoara, ar putea fi gata până la finele anului





Continuă să se lucreze în ritm alert pe șantierul noului corp de clădire de la Spitalul Județean Timișoara, care va găzdui primul Centru de Mari Arși, ATI și Urgențe din țară.
Astfel, pana la finalul acestui an ar putea fi complet finalizată clădirea, care este amplasată între Ortopedie și noua Maternitate Bega, iar de anul viitor hub-ul de sănătate ar putea deveni funcțional, de îndată ce va fi dotat cu aparatură medicală și mobilier, notează Opinia Timișoarei.
„Eu consider Timișoara ca o zonă de competență profesională care are nevoie de sprijin pentru dezvoltare. În afară de investițiile directe de la Ministerul Sănătății, circa 2 miliarde de lei reprezintă programele cu finanțare internațională, cea mai mare parte din PNRR. Centrul de Mari Arși de la Timișoara este cel mai avansat din cele trei pe care le realizăm. Am fost și acolo la șantier, lucrările avansează cu repeziciune și aș vrea ca cel puțin până la sfârșitul acestui an clădirea să fie terminată și, de la jumătatea anului viitor, să fie funcțională, dotată, să poată să primească copiii și adulții care au astfel de probleme de sănătate. Lucrăm împreună ca să avem acest sistem integrat de asistență medicală pentru pacienții mari arși.
Transformarea Spitalului Județean din Timișoara într-un spital cu funcțiuni de spital regional prin faptul că investițiile care se desfășoară acolo vor permite tratarea oricăror tipuri de patologii pentru pacienții din toată regiunea, din tot Banatul, și nu numai. Și în momentul de față, spre exemplu, transferam mari arși la Timișoara din toată țara”, a spus vineri. la Timișoara. ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după ce a vizitat șantierul noii clădiri medicale de la Spitalul Județean.
Valoarea investiției, derulată de Ministerul Sănătății, este de 66 milioane de euro, iar durata de execuție este de 26 de luni.
Sursa: opiniatimisoarei.ro.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)