Control judiciar pentru patru polițiști de la Permise, pentru luare de mită. Un al cincilea polițist a fost reținut





Cei patru polițiști de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad, conduși ieri la audieri, la DNA Timișoara, în urma descinderii, au fost reținuți pentru 24 de ore, în prima fază, iar astăzi, pe numele lor a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Aceeași măsură preventivă a fost luată și pe numele unui instructor auto.
Un al cincilea polițist, ajuns astăzi la audieri – în ziua percheziției se afla în concediu – pe numele său fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.
Reamintim cititorilor că ieri, 8 august „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Mironescu Vasilică-Bogdănel – comisar șef de poliție, Bezergheanu Daniel – comisar de poliție, Gherheș Ioan – inspector principal de poliție și Stoica Ionuț-Tiberiu – agent șef de poliție, la data faptelor și în prezent polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită”.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: „În perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecți menționați anterior, în calitate de polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a fi ajutați să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.
În concret, candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia”.
DNA a precizat că „în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, fiind vorba, în speță, și despre instructorul auto aflat acum sub măsura controlului judiciar.
Descinderile de ieri au fost efectuate cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție.
Citește și: Cine sunt și ce au făcut polițiștii de la „Permise” ridicați de DNA și DGA
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)