sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Control judiciar pentru patru polițiști de la Permise, pentru luare de mită. Un al cincilea polițist a fost reținut

  de Ioana Costaș | 9 august 2023, 2:52 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Cei patru polițiști de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Arad, conduși ieri la audieri, la DNA Timișoara, în urma descinderii, au fost reținuți pentru 24 de ore, în prima fază, iar astăzi, pe numele lor a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

  Aceeași măsură preventivă a fost luată și pe numele unui instructor auto.

  Un al cincilea polițist, ajuns astăzi la audieri – în ziua percheziției se afla în concediu – pe numele său fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

  Reamintim cititorilor că ieri, 8 august „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Mironescu Vasilică-Bogdănel – comisar șef de poliție, Bezergheanu Daniel – comisar de poliție, Gherheș Ioan – inspector principal de poliție și Stoica Ionuț-Tiberiu – agent șef de poliție, la data faptelor și în prezent polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită”.

  În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: „În perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecți menționați anterior, în calitate de polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a fi ajutați să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.

  În concret, candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia”.

  DNA a precizat că „în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, fiind vorba, în speță, și despre instructorul auto aflat acum sub măsura controlului judiciar.

  Descinderile de ieri au fost efectuate cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

   

  Citește și: Cine sunt și ce au făcut polițiștii de la „Permise” ridicați de DNA și DGA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Anabolizatul căptușit
   Pana la gat invinovatit
   Ca a luat mita și valuta
   De la scoli suta la suta

   Acum sade la răcoare
   Cu ai lui mafie mare
   Stau și socotesc
   Cati ani de răcoare primesc

   Marian om cinstit
   Din concediu a venit
   Ca s-a saturat de soare
   Și a vrut la răcoare

   Supărați nevoie mare
   Nu mai au nici o scăpare
   Acum stau și socotesc
   Cati euro investesc

   Bogdănel cel mititel
   Ager și micuțel
   Sta la colt și analizează
   Câte fete a tras în plasa

   Daniel băiat deștept
   Sta și analizează
   Trage aer rece în piept
   Și nu comentează

   Se învârt se mai sucesc
   Un săpun îl cheltuiesc
   Căci Ionuț sa aplect
   Și repede la-u scăpat

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. v-ati intrebat cum de nu se observa statistic ca trec multi elevi ai scolilor de soferi cu spaga, dar numarul celor cazuti ramane constant? Raspunsul e ca ori nu se mai face scoala (desi orasul e plin de masini de scoala) sau erau cazuti cei priceputi. Un examinator ii invartea pe TOTI cei care nu dadeau spaga de 5 ori in giratoriu si ii cadea. Se poate verifica pe filmarile pe care le facea chiar examinatorul.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.