În toiul nopții, consilierul personal al primarului Aradului dirijează un „desant” de polițiști locali, pentru ridicarea mașinilor din parcări





În toiul nopții, ca să nu repetăm cunoscuta sintagmă, noaptea ca… Așa se acționează în Arad. în jurul orei 22 a nopții de 30 spre 31 martie, Poliția locală a desfășurat un adevărat „desant” în cartierul Micălaca, în spatele blocului 310 de pe strada Elena Drăgoi (zona cuprinsă între Clinica Genesys și Universitatea Aurel Vlaicu). Nu au avut misiunea de a prinde cine știe ce răufăcător și nici nu făceau muncă de prevenție cum au crezut inițial locuitorii alertați de „acțiunea organelor”.
„Tanti Rodica”, așa cum este cunoscută mașina de ridicat autovehicule, a devoalat, odată cu apariția ei, scopul real al misiunii polițiștilor locali: ridicarea unor mașini care-i deranjau. De fapt, deranja doar pe un civil care conducea întreaga operațiune. „Pe aia ridicați-o acum, apoi pe aia” s-a auzit în toate blocurile ce înconjurau parcarea, iar polițiștii locali și cei ce deserveau pe „Tanti Rodica” se conformau de parcă ordinul ar fi venit direct de la primul ministru sau măcar de la ministrul de Interne.
Aveam să aflăm că nu era nici măcar un șef de Serviciu din Poliția locală, cu atât mai puțin directorul Adrian Toma care pe-atunci avea alte chestiuni de rezolvat.
Era totuși un personaj destul de important în Arad, pe nume Adrian Barbeș, consilier personal al primarului Călin Bibarț (plătit din bani publici, nu din cei ai primarului, să fie clar). Așadar, în această calitate dădea el ordine, de „fantomă” a primarului.
Evident, Barbeș nu are în fișa postului o astfel de atribuție și, legal, nici nu are dreptul să coordoneze în vreun fel activitatea pe teren a polițiștilor locali. Nici dacă ar fi întruparea primarului, nu consilierul său personal. Mai mult, nu avea dreptul să asiste „din ingerior” la o intervenție a polițiștilor locali, așa cum nu are la o intervenție chirurgicală sau la deliberarea completului de judecată.
A fost trimis acolo de primar? Cu știința și aprobarea directorului Toma? Sunt întrebări la care nu avem un răspuns cert. Dar avem informații despre o misiune de hărțuire și intimidare a locuitorilor din zonă, pentru a-i convinge astfel să închirieze locurile de parcare. Cel puțin așa susțin locuitorii din zonă. Însă, poate nu știu bine cei ce vorbesc…
De asemenea, poate Poliția locală a primit vreo sesizare despre ocuparea fără drept a unor locuri de parcare contractate. Ciudat lucru, însă, polițiștii locali nu știau despre așa ceva. Mai mult, locurile de parcare nu sunt dotate cu sisteme de blocare a accesului, fără de care nu se poate lua nicio măsură de sancționare a celor care parchează pe respectivele locuri.
Nici indicatoare rutiere nu sunt amplasate sau, poate, nu le-am văzut noi.
În consecință, lansăm public câteva întrebări:
Cine și pentru ce motiv a dispus acțiunea de ridicare, în toiul nopții, a autovehiculelor?
Ce căuta Barbeș, consilierul personal al primarului, la acțiunea poliției locale din noaptea de 30/31 martie?
Cine i-a acordat împuternicirea de a dispune polițiștilor locali ridicarea unoe mașini?
Probabil nu vom primi răspunsuri nici de la primar, nici de la directorul Toma. Pentru că nu au obiceiul de a răspunde unor întrebări în probleme care interesează cu adevărat cetățenii Aradului.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)