marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Vor cădea capete în PNL Arad după pacea bruxelleză adusă de Falcă

    de Valer Mărginean | 11 octombrie 2022, 8:28 AM | Opinii | Recomandările editorilor

    5

    Gheorghe Falcă și Andrei Ando, privind încrezători spre viitorul Aradului

    De multă vreme se vorbește prin târg despre „războiul” din PNL Arad, despre lupta „la sânge” pentru putere dintre Gh. Falcă și Călin Bibarț – de fapt, lupta pentru Primăria municipiului unde, se pare, este multă putere și, desigur, foarte mulți bani, și unde nu dai socoteală nimănui. Aproape că ne așteptăm să vedem străzile liberale din orașul liberal, reședință a județului liberal Arad, pline de sânge galben liberal. Desigur, cu verde înrourat (imnul liberal) în fundal și, mai ales, cu înălțătoarele lui versuri: „apa trece, pietrele rămân” (a se reține: ziceți voi ce vreți, noi aici rămânem să vă conducem) sau „e și grea, e și frumoasă viața de român” (în traducere: am furat dar am și făcut).

    Desigur, poate și presei i se datorează această așteptare. În loc să credem în cuvântul (!) actorilor și în extrem de puținele lor mesaje de pace-ntre găști, am interpretat în fel și chip, evident în registru suspect-belicos, ba câte-o spargere de chef câmpenesc pe mal de Mureș, ba o retragere la sfat de taină după câte-o decernare de onoare și excelențe ori unele vorbe ascuțite ca niște vârfuri de săgeți otrăvite dinspre o Geanină spre alta. Ca să nu mai spunem de cantitatea de subtilitate consumată pentru a (ne) explica inexplicabilele numiri de „vici” și de directori din preajma lui Călin Bibarț, toți folositori pentru a-l frâna și chiar a-l ține în frâu.

    De o vreme – scurtă, ce-i drept – liniștea și pacea  par a domni în PNL Arad, partidul ăla care se crede posesor de drept al naltului cerului și-al mijlocului Raiului (vorba poetului) de unde, din când în când, se-ndură să ne arunce câte-o privire. Poate și-o vorbă, două, dacă nu sunt prea obosiți de-atâta pace bruxelleză – doar nu crede cineva că liniștea și pacea vin așa, din vreo pădure virgină…

    Până una, alta, dacă nu cumva s-a dezvoltat în PNL Arad vreo epidemie de înțelepciune, la pachet cu iertarea și înțelegerea aproapelui, pot fi identificate anumite interese, desigur superioare valoric. Așadar, din două, una: ori au aflat că într-adevăr vin banii de la UE, bani care trebuie împărțiți în liniște și pace, ca-ntre frați verzi înrourați, ori s-au lămurit că vin banii de la UE și spurcul ăla de euroi trebuie împărțit cum trebuie, la cine trebuie, chestiuni (cum și cine) care nu mai corespund în totalitate cu organigrama de partid. Mai ales că unii sfinți și-au cam luat avânt prin județ și pot fi o reală amenințare pentru Zeus, cel ce deține tunetele și fulgerele la nivel de județ.

    pace pixabay com

    Sursa: pixabay.com

    Deschid o mică paranteză pentru a-i transmite salutări domnului senator Mihai Fifor, președinte PSD Arad. Desigur, în șoaptă, să nu-i provoc vreo tresărire-n somn. Și închid, tot în liniște, paranteza.

    Doar văzând cât de netede sunt acum cărările dintre birourile 2 și 3 din primărie (nr. 1 a fost și rămâne al bruxellezului) și este clar că s-a instaurat pacea. Că doar nu crede cineva că, așa, dintr-o dată, Lazăr Faur (biroul 3) a devenit atât de puternic încât și-a tăiat singur cordonul ombilical ce-l leagă de biroul 1, cel bruxellez. Nu, nu, el a ascultat și ascultă tunetul lui Zeus și a pus batista pe țambal, intrând astfel și sub patrafirul biroului 2 (Bibarț). Fapt ieșit la lumină mai ales când s-a pus să „judece” polițiștii locali, fix după „codul lui Toma”, acel director pe care l-ar fi băut într-o linguriță de apă în urmă cu câteva luni bune (după ce-a fost amendat de polițiștii locali). Adică, s-a făcut preș sub trotineta locală, susținută și de Bibarț, dar și de Falcă, știut fiind că localul șef îi slujește pe amândoi, mai pe față, mai pe dos.

    Cu câteva luni în urmă, adică atunci când Lazăr Faur certa public și amenințător Poliția locală, toată povestea asta s-ar fi tranșat altfel, pentru că Falcă nu ar fi intervenit, vicele nu s-ar fi lăsat umilit prin amendă de localul șef, iar poziția lui Bibarț s-ar fi șubrezit și mai mult. Între timp însă, unele dorințe par a fi devenit realitate aducătoare de pace: vin banii de la UE și, la viitoarele alegeri locale, un actual vice de la Arad va fi candidat liberal la Livada. Vă amintiți de Livada, nu? Comuna vecină cu Aradul care tocmai a primit – cu ajutorul, ca să nu spun la insistențele viceprimarului Faur – acces la canalizarea municipiului. Și uite-așa, încep să se vadă firicelele care susțin acum pacea deasupra primăriei, cel puțin în privința nominalizării pentru funcția de primar la Arad și Livada.

    Sergiu Bîlcea…? El e băiat bun și înțelegător.

    Oricum, mult mai important decât dorințele lui Bîlcea este soarta Zonei Libere Curtici, deținută în portofoliul directorial, mulți ani, de doamna Bibarț (soția domnului Bibarț, cel care a fost în anti-teză cu președintele PNL Arad, Gh. Falcă, iar acum este în pro-teză). Apoi, după destituirea doamnei, Zona Liberă a fost preluată de Andrei Ando. Oficial, ca reprezentant al Consiliului Județean Arad, semioficial, ca om al președintelui Iustin Cionca iar neoficial… Ei bine, cu neoficialul ăsta este problema.

    Într-o perioadă atât de încărcată de decizii și de bogată în bani de la UE, nu orice Zeus își putea permite să ignore faptul că fulgerele sale nu dictează ordinea și în Zona prealuată de Ando – care, ca și șeful localilor, este mufat la două țâțe, una internă, cu multe sfârcuri și una bruxelleză, legătura fiind asigurată încă de pe vremea când Ando a coordonat „marea victorie” a NE-desemnării Aradului drept Capitală cultural europeană. Ca să nu mai pomenim și de influența tot mai mare pe care președintele Cionca o are printre primarii din județ. Asta, spre deosebire de Falcă, pentru că, se știe, ochii care nu se văd se uită, dacă nici nu poți da bani pentru investiții în comune.

    Altfel spus, încă un beculeț de „atenție, pericol” s-a aprins la Bruxelles și, cu siguranță deloc întâmplător, ubicuul Ando a pornit într-un mini turneu prin județ, un fel de campanie ca-și-electorală, în care a vorbit mai ales tinerilor, de la înălțimea lui de număr 1 bis din CJA.

    Evident, președintele Cionca nu știe, nu crede, nu vorbește, nu recunoaște, chiar dacă ar ști și-ar crede. Așa cum nu va crede nici că se apropie de el alte pericole, mult mai mari decât decăderea politică, despre care însă nu vreau să vorbesc pentru că iar se va spune că am ceva cu primarul de Pecica. Și-apoi, este doar treaba sa ce crede și ce nu, ce spune sau ce nu vrea să spună. După cum este treaba lor, a liberalilor, dacă se ceartă sau se împacă, dacă-și dau în cap sau se pupă.

    Oricum, nu va mai trece mult timp până vor începe să cadă capete în PNL.

    Nu pot încheia fără să-i transmit noi salutări șoptite președintelui PSD Arad, Mihai Fifor.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. E foarte probabil să aveți dreptate și spun asta, nu din postura unuia care are acces la culisele politicii (ca si dvs. , presa, și, bineînțes, direct protagoniștii…), ci, doar, ca simplu cititor și observator, de pe margine.
      Așa că, mi s-a părut și mie curioasă atenuarea vizibilă a virulenței atacurilor, din partea membrilor „aripii Bibarț”, la adresa Falcă&Co.🤔

      Se pare că a venit „ordin de la împărăție” să „se pună batista pe țambalul” atacurilor dintre găști…
      Și, bineînțeles, nu de dragul și pt interesul „prostului de votant”! 😣

      PS: să fie, oare, Seculici supervizorul/supraveghetorul din partea „împărăției”, a armistițiului dintre găști?

      +6 voturi
      +1
      -1
        • Am mai auzit câteodată vorbindu-se de ea, dar, chiar și până să aud, AM CONSTATAT SINGUR CĂ EA EXISTĂ !🤔
          Totuși, indiferent cine sunt aceste ipochimene, care formează PUTEREA DIN SPATELE PUTERII, și oricâtă bogăție și putere ar avea (jucându-se cu viețile noastre după bunul lor plac 😡), aceștia (în demența lor de face tot felul de „sforării”) uită un singur lucru:
          CĂ SUNT MURITORI, CA NOI TOȚI, și tot în pielea-goală s-au născut pe lumea asta și tot între 6 scânduri (sau o urnă) vor pleca din ea – LA FEL CA NOI !!! 😉
          „Viața, în sine, e doar ceva efemer, contează DOAR de ce ești în stare să lași BUN în urma ta …”
          Iar eî, „se îmbată singuri” cu ILUZIA că ar fi „stăpânii lumii”: dementă aroganță…!
          „STĂPÂNUL LUMII” e doar UNUL : 🌟 !

          +4 voturi
          +1
          -1
    2. Interesanta imersiunea in mocirla penelista.
      Trist este ca vom fi OBLIGATI sa-i re-votam fiindca ceilalti sunt si mai handicapati.
      Daca de zeci de ani mergem in jos cu PDL/PNL. Suntem penibili de blocati in limitele foarte inguste ale pedeleului deghizat. Cu toate astea vom ”alege” din nou de frica sa nu ne mearga si mai rau – raul cel mai mic.
      Gresit!
      Cel mai mare rau este premierea mizeriilor actuale.
      Cel mai mic rau este sa-i aruncam la gunoi.
      Cum? Votand orice altceva decat pe actualii. Din pacate sistemul nostru electoral nu ne permite sa alegem din interiorul listelor de partid pe aceia care pot sa fie altceva decat jegurile puse de Falca sau de Fifor sau de alti smecheri cocotati la varful poartidelor din Arad. Pentru ca nu putem alege intre candidati ci doar saci de candidati, adica liste de partid, singura optiune este sa alegem in masa un alt sac decat cel care a demonstrat, si a redemeonstrat, iar si iar ca sunt niste capuse jenante.
      In felul asta le transmitem tuturor politicienilor si partidelor ca pot fi inlocuiti, ca pot fi aruncati la gunoi. Aceasta demontratie este in sine un succes, un pas inainte, spre deosebire de realegerea acelorasi indivizi infecti in speranta imbecila ca de data asta va fi altfel.
      In loc de raul cel mai mic alegeti sa dati un vot negativ, un vot sanctiune.
      Cautati-va un independent. Nu votati in niciun caz jegurile care ne otravesc orice urma de decenta de peste 30 de ani.
      Defectati-le structurile de tip mafiot care paraziteaza de zeci de ani orasul.

      +7 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    2 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.