marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Mii de profesori protestează în Ungaria. Printre nemulțumiri se numără lipsa de personal și salariile mici

    de Special Arad | 5 octombrie 2022, 8:03 PM | Internaţional

    0

    (foto: Euronews Ungaria)

    Astăzi este Ziua Internațională a Educației, însă nu pentru toți profesorii este zi de sărbătoare. În Budapesta au loc proteste la care participă mii de cadre didactice nemulțumite față de sistemul educațional și lipsa personalului suficient în unitățile de învățământ din Ungaria. Pe lângă acestea s-au alăturat și studenți, elevi, părinți și alți susținători.

    Laszlo Mendrey, fost președinte al Uniunii Democrate a Profesorilor (PDSZ), a declarat corespondentului Telex din Piața Kossuth din Budapesta, unde s-au adunat protestatarii după ce au blocat înainte și podul Margit (foto), că „este o situație extrem de acută pe care niciuna dintre părți nu ar trebui să o «ascute» în continuare”, dar soluția este în mâinile Guvernului, nu ale sindicatelor.

    El vede momentul ca fiind „într-un punct de rupere”, care ar putea avea consecințe grave, iar educația publică s-ar putea prăbuși. În anul următor, sau în doi ani, desfășurarea cursurilor de specialitate poate fi în pericol, deoarece deficitul de cadre didactice poate deveni și mai grav. Iar economia țării o va simți, iar universitățile văd deja că viitorii studenți nu sunt capabili să răspundă așteptărilor.

    sursa: Telex.hu

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.