Două zile de lume neschimbată la „Woodstock-ul arădean”, Bulci Fest | Foto





„Make music, not war!”. „Make love, not war!”. „Make… anything, NOT WAR”. Oricare dintre aceste îndemnuri ar fi putut servi ca un slogan pentru ediția din acest an a „Woodstock-ului arădean”, Bulci Fest. Într-un fel, acestea au și fost sloganurile neoficiale, afișul evenimentului ilustrând faimosul protest Flower Power, de pe vremea războiului din Vietnam, cu floarea înfiptă în țeava puștii. Dar Bulci Fest nu s-a vrut a fi și nici nu a fost un soi de protest sau eveniment-manifest local. Bulci Fest e Bulci Fest, a rămas neschimbat, un „Feel Good-” sau „Feel Free Festival”. Cam asta ar fi și ideea, mesajul sau „sloganul”, dacă vreți, al festivalului: la Bulci, totul a rămas așa cum a fost, așa cum a fost bine. Fără griji, fără nebunia războiului la vecini și-n lume, fără grandomanii, orgolii și dușmănii. Și fără mainstream.
Singurul festival Flower Power din țară – așa cum l-a caracterizat Mircea Vintilă – a ajuns în acest an la ediția a XIV-a și a avut loc, între 5 și 6 august, la locul obișnuit, pe pajiștea de lângă Castelul Mocioni din localitatea Bulci.
Parcarea și intrarea la festival au fost, ca de fiecare dată, gratuite, un aspect cu siguranță atractiv pentru mulți vizitatori (fideli, ocazionali sau newcomers), dar cu atât mai complicat pentru organizatori în contextul economic actual. Însă pentru a susține efortul financiar al organizatorilor și evenimentul în sine, doritorii au putut achiziționa suveniruri și materiale promoționale la un stand special, a ținut să menționeze prezentatoarea Izabela Vekas, în repetate rânduri.
Cu toate greutățile organizatorice, Bulci Fest a reușit să mențină standardele anilor trecuți, având invitați artiști de calibru din folkul și rockul românesc, în mare parte datorită faptului că mulți dintre ei sunt deja chiar „prieteni” ai festivalului: Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Adrian Ivanițchi, Mircea Bodolan, Dorin Andone, Teo Boar și Vlady Cnejevici, Claudia Șerdan, Raul Silaghi, Florin Săsărman, Romeo Mocanu, Daniel Julean & Nicoleta Brola, Corso, Ale & Fly, Monica Cojocaru, Florian Jianu, Oliver Goilean, Felix Bejan, Anastasia Maria Solomie, Raul Nica, Miruna, Medena, Ambra și Iulia Nemeș.
Au fost în jur de 4000 de persoane la festival în prima seară, dintre care circa 40% cu corturi sau rulote, iar în a doua seară în jur de 3500 de oameni. Spectacolul se întindea adânc în noapte, iar unii dintre cei mai vechi și fideli participanți au participat chiar la curățenia generală de după festival.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)