marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Proiectul national „Șah în școală” a ajuns și la Arad. Coeficientul Bucholtz a fost de partea lui Iulian Anghel

    de Dan Lazăr | 17 iunie 2022, 10:57 AM | Sport | Știri Arad

    0

    Zilele trecute a avut loc la Atrium Mall etapa arădeană a proiectului național Șah în Școală coordonat de clubul Gambitul Damei cu sprijinul Rompetrol. Acțiunea de la Arad a fost organizată de clubul de șah Vados cu sprijinul centrului comercial Atrium Mall și a adunat la start 100 de participanți. Au avut loc trei turnee, unul pentru copiii sub 10 ani nelegitimați care fac șah în școală, un al doilea pentru copiii sub 12 ani începători pentru ca turneul principal să fie adresat jucătorilor amatori (elo sub 2000) legitimați, fiind omologat de către Federația Internațională pentru calculul Elo de șah rapid.

    Finalul turneului a găsit pe primele două locuri pe doi juniori, Iulian Anghel (CSS 1 Timișoara) și Cristian Oltean (Vados Arad) terminând pe primele două locuri la egalitate de puncte, primul fiind declarat învingător datorită coeficientului Bucholtz superior cu doar o jumătate de punct! Podiumul a fost completat de experimentatul Rodel Rujan (Șahistul Pecica).

    Toți participanții la turneul C au fost răsplătiți cu o medalie ce a recompensat și meritele pentru participarea la orele de șah în școală. La turneul B au primit cupe și medalii primii trei clasați (fete și băieți separat) la grupele de vârstă 8 ani, 10 ani si 12 ani.

    A fost o ultimă verificare înaintea Festivalului Internațional de Șah Arad, ajuns anul acesta la ediția a XV-a și care va avea loc în perioada 8-14 august la Hotelul Continental Forum din Arad.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.