Se scumpește intrarea la patinoar. Primăria pregătește și documentația pentru reabilitarea și acoperirea acestuia





Având la bază o solicitare din noiembrie a Companiei Recons, în a cărei administrare se află patinoarul din municipiu, a fost întocmit un proiect de hotărâre ce prevede modificarea tarifelor pentru utilizarea patinoarului.
Pe lângă scumpirile propriu-zise, se aduc modificări și la timpul de utilizare a patinoarului. Dacă până acum, o „tură” pe pationoar dura 90 de minute și costa 21 lei, odată adoptată noua hotărâre, prețul va fi de 30 lei pentru 60 minute. Costă mai mult și patinele închiriate, tariful acestora fiind mărit de la 11 lei (per 90 minute) la 13 lei (per 60 de minute). Și ascuțitul patinelor va fi mai scump, de la 16 lei la 18 lei.
Pe de altă parte, tarifele pentru închirierea terenului de fotbal și a căsuțelor din zonă rămân neschimbate. Astfel, tariful pentru închirierea terenului de fotbal de 1.800 mp este tot de 190 lei / oră, pentru închirierea terenului fotbal de 900 mp este de 75 lei/oră, iar pentru cel de 450 mp este de 37 lei / oră. Închirierea căsuţelor în scop comercial este de 2,5 euro/mp/lună, iar închirierea tereului din zona parcării este de 1,5 euro/mp/lună.
Supuse la vot în ședința de Consiliu Local de astăzi, 14 februarie, toate tarifele au fost aprobate, însă cu un amendament adus de consilierul Cristian Galea (PMP), care a cerut să se facă reducere pentru copii, biletul în acest caz fiind de acum 20 lei în loc de 30 de lei pentru o oră, pentru minori.
Modernizarea patinoarului
Tot în aceeași ședință, pe ordinea de zi a fost introdus și aprobat un proiect de hotărâre ce prevede reabilitarea și acoperirea patinoarului. Este vorba documentația tehnico-edilitară (DALI) pentru reabilitare și acoperire, implicit actualizarea existentului studiu de fezabilitate care era deja făcut pentru acoperire (care fusese aprobat prin Hotărârea nr. 224/2016).
Valoarea totală a investiţiei este calculată la 11.828.237,25 lei, care include reabilitarea și acoperirea patinoarului (2.479 mp, respectiv 13 metri „Hcoamă”) și reabilitarea clădirii de vestiare (284,05 mp, respectiv 6,47m „Hcoamă”).
Instalațiile care urmează să fie reabilitate ori înlocuite cu unele noi
– Instalația de frig: capacitate de răcire ≥ 500kw;putere absorbită = max.200kw; presiune de lucru = 120 bar.
– Instalație de ventilare și climatizare
– Instalații electrice -interioare și exterioare
– Insalații sanitare vestiare
– Instalație de încălzire vestiare
– Utilaje, echipamente: Roof-top, dezumidificatoare, mașină pentru întreținerea și refacerea gheții, cazan încălzire, CTA, Csiller. Dotări: Sistem mantinelă, Patine, Sistem tribune 100 locuri
Durata de realizare a investiției este preconizată să fie 12 luni, din care execuția propriu-zisă 9 luni. Banii vor fi alocați în două tranșe, în primul an 500.000 lei, iar în al doilea an 11.328.237,25 lei.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)