marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Arad. S-au trezit constructorii de drumuri din beție: nu mai văd în opt ca la Cuied, ci o „rup” dublu… că e între Măderat și Târnova!

    de Alin Olteanu | 17 august 2021, 6:12 PM | Telefonul cititorului

    0

    Asocierea S.C. DSE CONSULTING SRL – CONSTRUCȚII S.A. – SC. RAL CONSTRUCT DEVELOPMENT SRL (subcontractant) – CONSORZIO STABILE EBG (terț susținător), a câștigat modernizarea drumului Pâncota-Buteni. Fiind singurul ofertant la licitație, asocierea de firme amintită și-a impus prețul dorit. Așa încât ne-am fi așteptat la un drum perfect, fără probleme, finalizat la termen. Doar că… în urmă cu câteva luni a apărut „episodul Cuied” (fotografia de mai jos), constructorul uimind întreaga comunitate de construcții, dar și pe cei mai neștiutori dintre noi, când a așternut stratul de asfalt în așa fel încât dacă-l priveai din orice poziție aveai impresia că Mureșul a fost deviat de pe cursul natural. În fine, până la urmă problema s-a rezolvat, însoțită bineînțeles de „răcnetul” autorităților, controalele asociate și comunicatele de presă cum că treaba merge din nou ca pe roate, constructorul remediind problema.
    cuied
    Ei bine… și pentru că ne mai dorim să auzim încă o dată răcnetul autorităților puse pe fapte mari și cu deviza „lucrului bine făcut” în brațe, o să publicăm acum niște imagini care ne-au fost trimise de un cititor. Călător și doritor de drumuri bune. Iar în ele, acesta reclamă starea în care se găsește drumul Măderat-Târnova, de fapt starea primului strat de asfalt, turnat anul trecut înainte de alegerile locale și parlamentare.
    Nici mai mult, nici mai puțin, se poate observa că drumul efectiv se cam rupe de o parte și de alta a axului său, ceea ce ne duce cu gândul că ori piatra pusă sub asfalt este de proastă calitate, ori nivelul de compactare este mult sub norma prevăzută în contractul dintre autoritate, adică CJ Arad, și asocierea de firme amintită la începutul articolului.
    „Așadar și prin urmare” așteptăm reacția cât se poate de rapidă a autorităților, în așa fel încât asfaltul acesta de pe drumul Măderat Târnova să nu fie acoperit cu un al doilea strat, iar noi toți, șoferi sau călători, să ne mirăm la anul când un drum proaspăt modernizat o va lua la vale.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.