marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Incompetența și dezinteresul unui constructor amână siguranța cetățenilor pe drumul județean Buteni-Pâncota

  de Mihai Todoca | 19 iunie 2024, 5:30 PM | Știri Arad | Topic special

  4

  Ne apropiem încet de finalul poveștii, de fapt a romanului care a însemnat modernizarea pentru drumul județean între Măderat și Târnova. Însă nimeni nu se poate declara mulțumit de situație, nici noi, cetățenii, nici administrația.

  Iar asta pentru că un tronson de drum, mai exact Buteni-Pâncota, nici acum nu este gata, recepția întârziind de mai bine de jumătate de an. Dar măcar se poate circula în condiții cât de cât de siguranță.

  Spunem „cât de cât” deoarece încă mai sunt zone unde lipsește cu desăvârșire marcajul rutier. În ceea ce privește turnarea covorului asfaltic a mai rămas o mică porțiune de asfaltat înainte de intrarea în localitatea Mâsca dinspre Târnova, iar muncitorii se află pe șantier.

  Drumul de la Măderat până la Târnova a „beneficiat” de adevărate situații comice provocate de incompetența constructorului care a inventat tot felul de scuze pentru a-și acoperi incapacitatea.

  Citește și: 11 „limitatoare de viteză” pe drumul Târnova-Măderat. Se lucrează în doi oameni pentru remedierea problemelor

  Noi nu am mai reușit să vorbim cu reprezentantul firmei DSE, acesta nerăspunzându-ne la multiplele apeluri telefonice, însă având în vedere că recepția tronsonului pentru care a licitat trebuia făcută în luna noiembrie anul trecut, putem spune că depășirea acestuia cu mai bine de jumătate de an nu poate dovedi seriozitatea și competența acestuia. Ba dimpotrivă.

  De porțiunea de câteva sute de metri menționată la începutul articolului, intrarea în Mâsca dinspre Târnova, se ocupă Inteco Holding care „în ce mult două săptămâni, după cum ne-a spus constructorul, termină treaba, ne-a declarat vicele CJA Răzvan Cadar. Firma va realiza și covorul asfaltic până în localitatea Arăneag.

  Tronsonul Buteni-Pâncota rămâne însă „în aer”, deși CJA a trimis mai multe adrese

  Cum spuneam, în continuare DSE-ul tace și nu face.

  CJ Arad a trimis adrese către două firme, una românească și una din Italia, pentru a termina ceea ce nu a reușit (sau nu a vrut) firma bucureșteană. Până acum adresele CJA-ului au rămas fără răspuns.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Prin asta dovedește consiliul județean că își bate joc de oamenii din Masca,de fapt si drumul Maderat Târnova ii o mizerie, nu știu cum de pot să se laude cu realizarea unui astfel de drum , drumul nu a rezistat nici măcar un an, tot drumul este „cârpit”

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.