Schimbări în piața „păcănelelor” din cauza unui Ordin dat peste noapte





Un Ordin dat peste noapte la final de mandat de fostul președinte ONJN, Cătălin Voinea-Mic, a schimbat suspect regulile jocului în piața „păcănelelor”, conform sursei citate GSP.ro.
În România, pe o piață a „păcănelelor” care cuprinde aproximativ 65.000 de aparate slot-machine, finalul anului trecut a băgat în vrie întreaga industrie printr-un simplu Ordin dat peste noapte de fostul director al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cătălin Voinea-Mic.
Înaintea poveștii vulcanice, să înțelegem actorii și mecanismele din domeniu. În primul rând, sunt deținătorii aparatelor, organizatorii, în jur de 200 de entități active. Spre a funcționa, ei sunt obligați să obțină licență de la ONJN.
Pentru asta, anual sau la o defecțiune intermediară, trebuie să dobândească pentru fiecare aparat un aviz metrologic de conformitate de la companiile de specialitate, 8 pe tabelul recent al Oficiului, ele însele acreditate tot de ONJN. Așadar, un triunghi cu Oficiul în vârf și cu proprietarii și firmele de certificare a „păcănelelor” la bază. Plus furnizorii, care au interesul să vândă cât mai mult și mai des!
Noi reguli după 20 de ani
Și acum, balul! Ajuns în fruntea instituției pe filiera PMP, Voinea-Mic a dispărut din peisaj după ce partidul lui Băsescu a ratat parlamentarele din decembrie, netrecând pragul electoral. Din 29 martie, noul șef ONJN e Tiberiu Alin Teodor, dar predecesorul său i-a lăsat pe mână un „cartof fierbinte”.
Firmele mici și mijlocii, spre colaps
Practic, după restricțiile severe din perioada de pandemie și pierderile semnificative colectate ca urmare a interdicției de a opera din rațiuni sanitare, organizatorilor li se oferă acum perspectiva sumbră de a trebui să facă investiții majore în numai câteva luni, cu riscul de a capota financiar sau de a renunța, pur și simplu, la afacere.
Citește întreaga investigație AICI
Comentariile portalului
"Amenințătoare"? E clar, 😒
Totuși e bine că fraierit l-ați pus între ghilimele. Păcat că nu ați făcut același lucru cu pseudonimul. Și știți de ce? Simplu: (...)
Ce previzibil și ușor de "fraierit" ești. Îngrijorător e faptul că dai semne clare de "citire pe diagonală", stai, parcă se spune analfabetism funcțional, eh, hai (...)