Schimbări în piața „păcănelelor” din cauza unui Ordin dat peste noapte

  de - | 13 aprilie 2021, 10:56 AM | Naţional

  0

  Un Ordin dat peste noapte la final de mandat de fostul președinte ONJN, Cătălin Voinea-Mic, a schimbat suspect regulile jocului în piața „păcănelelor”, conform sursei citate GSP.ro.  

  În România, pe o piață a „păcănelelor” care cuprinde aproximativ 65.000 de aparate slot-machine, finalul anului trecut a băgat în vrie întreaga industrie printr-un simplu Ordin dat peste noapte de fostul director al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cătălin Voinea-Mic.

  Înaintea poveștii vulcanice, să înțelegem actorii și mecanismele din domeniu. În primul rând, sunt deținătorii aparatelor, organizatorii, în jur de 200 de entități active. Spre a funcționa, ei sunt obligați să obțină licență de la ONJN.

  Pentru asta, anual sau la o defecțiune intermediară, trebuie să dobândească pentru fiecare aparat un aviz metrologic de conformitate de la companiile de specialitate, 8 pe tabelul recent al Oficiului, ele însele acreditate tot de ONJN. Așadar, un triunghi cu Oficiul în vârf și cu proprietarii și firmele de certificare a „păcănelelor” la bază. Plus furnizorii, care au interesul să vândă cât mai mult și mai des!

  Noi reguli după 20 de ani
  Și acum, balul! Ajuns în fruntea instituției pe filiera PMP, Voinea-Mic a dispărut din peisaj după ce partidul lui Băsescu a ratat parlamentarele din decembrie, netrecând pragul electoral. Din 29 martie, noul șef ONJN e Tiberiu Alin Teodor, dar predecesorul său i-a lăsat pe mână un „cartof fierbinte”.

  Firmele mici și mijlocii, spre colaps
  Practic, după restricțiile severe din perioada de pandemie și pierderile semnificative colectate ca urmare a interdicției de a opera din rațiuni sanitare, organizatorilor li se oferă acum perspectiva sumbră de a trebui să facă investiții majore în numai câteva luni, cu riscul de a capota financiar sau de a renunța, pur și simplu, la afacere.

  Citește întreaga investigație AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.