Supă-cremă de linte roșie





Lintea este un aliment foarte sanatos, dar din pacate putin descoperit de romani. Incearc-o in varianta de supa crema si nu vei regreta!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8.
Complexitate: usor.
Ingrediente
– ulei de masline
– boia dulce
– 1 lingura chimion
– 1 legatura de patrunjel
– 3 catei de usturoi
– 400 g linte
– 1 ceapa rosie
– 3 rosii
– 2 morcovi
– 1 ardei rosu
– 1 lamaie
Mod de preparare
1. Pune la fiert aproximativ 2,5 litri de apa cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot, adauga lintea si las-o sa fiarba, la foc moderat, cam 30 de minute.
2. Separat, caleste ceapa impreuna cu usturoiul zdrobit. Adauga morocovul ras, ardeiul si rosiile taiate cubulete. Stinge cu 500 ml de apa si lasa-le sa se inabuse bine.
3. La final, presara putina boia, chimion si verdeata tocata fin. Pune legumele peste linte si lasa pe foc 30 de minute. Dupa ce a fiert si lintea, zdrobeste totul cu ajutorul unul blender. Potriveste aceasta supa crema de linte rosie cu sare si serveste cu crutoane.
Sursa: Ecuisine
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)