Supă-cremă de linte roșie
Lintea este un aliment foarte sanatos, dar din pacate putin descoperit de romani. Incearc-o in varianta de supa crema si nu vei regreta!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8.
Complexitate: usor.
Ingrediente
– ulei de masline
– boia dulce
– 1 lingura chimion
– 1 legatura de patrunjel
– 3 catei de usturoi
– 400 g linte
– 1 ceapa rosie
– 3 rosii
– 2 morcovi
– 1 ardei rosu
– 1 lamaie
Mod de preparare
1. Pune la fiert aproximativ 2,5 litri de apa cu un praf de sare. Dupa ce a dat in clocot, adauga lintea si las-o sa fiarba, la foc moderat, cam 30 de minute.
2. Separat, caleste ceapa impreuna cu usturoiul zdrobit. Adauga morocovul ras, ardeiul si rosiile taiate cubulete. Stinge cu 500 ml de apa si lasa-le sa se inabuse bine.
3. La final, presara putina boia, chimion si verdeata tocata fin. Pune legumele peste linte si lasa pe foc 30 de minute. Dupa ce a fiert si lintea, zdrobeste totul cu ajutorul unul blender. Potriveste aceasta supa crema de linte rosie cu sare si serveste cu crutoane.
Sursa: Ecuisine
Comentariile portalului
Tovarăse Dd, permiteti sa raportez! Tocmai ce m-am intors din Piata Catedralei! Dezastru! Roata nu e! Plangeau toti de pe acolo din cauza asta! Si am numarat ”decat” 438 de (...)
Retrospectiva zilei: https://youtu.be/-Dn0vQbP7CQ?si=22yhJb3fetp42Zop
Dragilor, in special greierului, mult va plac dezbaterile, teoriile, filozofia .... vorbe! Practica va cam omoara! Cert e .... ca nu e! Roata! Cam asa si cu nivelul de trai! Ori cu (...)