Unitatea de Primiri Urgențe de la Sântana a fost redeschisă după aproape șase luni în care a fost inactivă





Cu pași mici lumea parcă începe să revină la normal. Dacă ieri spuneam că școlile urmează să se redeschidă, tot de ieri, luni, 7 septembrie, Unitatea de Primiri Urgențe de la Sântana și-a redeschis porțile după ce timp de aproape jumatate de an pentru că personalul din spital a fost detașat din cauza coronavirusului.
Comunicat: Din această săptămână, punctul de lucru de la Sântana al Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și-a reluat activitatea asigurând permanența în acordarea serviciilor medicale de urgență. Pe perioada în care a fost suspendată activitatea, administrația locală a orașului a realizat lucrări de reabilitare a fațadei și de reamenajare a zonei de triaj.
”Activitatea UPU SMURD Sântana a fost suspendată de pe data de 25 martie, în perioada stării de urgență, iar personalul de acolo a fost detașat, la acea vreme, la Arad. Am discutat cu medicul sef al UPU-SMURD, dr. Monica Puticiu și am decis să redeschidem punctul de lucru pentru ca cetățenii din această parte a județului să beneficieze de asistență medicală de urgență fără să mai fie nevoiți să vină până la Arad. Activitatea medicală este asigurată de către medici specialiști în medicină de urgență din cadrul Unității Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.
Punctul de lucru funcționează cu nouă medici, șase asistente și trei infirmiere, iar printre medicii care lucrează la Sântana se numără și doi dintre cei trei medici care au ajutat colegii din Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)