vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  News AlertZeci de angajați ai Spitalului Județean Arad, printre care și peste 30 de cadre medicale, și-au dat demisia ori se pensionează

  de Andrei Fuliaș | 1 aprilie 2020, 2:15 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  2

  Spitalul Clinic Județean Arad pierde tot mai mulți angajați, pe zi ce trece. Pierderile suferite la nivel de personal vin pe fondul crizei în care se află toată planeta, cauzată de pandemia de COVID-19 (coronavirus).

  Dacă ieri anunțam faptul că nu mai puțin de 83 de angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și-au băgat concediu medical, printre aceștia numărându-se medici, asistenți, infirmieri, brancardieri sau registratori medicali, dar și că opt medici, șase fiind din cadrul Unității de Primiri Urgențe, și-au depus demisiile și au spus că se vor pensiona, astăzi suntem informați de surse din cadrul Spitalului Județean Arad că numărul celor care și-au depus demisiile a crescut alarmant.

  Astfel, deocamdată neoficial, vorbim despre nu mai puțin de 40 de angajați ai Spitalului Județean Arad, din care ar fi vorba despre peste 30 de cadre medicale, care și-au depus demisiile sau și-au cerut pensionarea numai pe parcursul lunii tocmai încheiate.

  Și trebuie menționat că toate aceste demisii vin în același timp în care conducerea SCJU Arad se chinuie să găsească personal medical pe care să-i angajeze pe perioadă determinată. Până acum au reușit să angajeze 20 de medici și 19 asistenți medicali, respectiv 4 angajați pe posturi de personal auxiliar.

  Putem spune astfel că numărul celor care și-au dat demisia se apropie de cel al personalului proaspăt angajat să suplinească cadrele medicale în lupta cu coronavirusul, lucru care este de-a dreptul alarmant, fiindcă angajările pe perioadă determinată s-au făcut și se vor face în continuare tocmai fiindcă există un deficit de personal medical în acest moment, în plină pandemie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.