Pola Zilei: Ce credeți despre evenimentele declanșate de moartea lui George Floyd?





A început ca o scenă tipică de film american atât de gustat de publicul din toată lumea.
Polițistul, un tip masiv cu o căutătură care nu prevestea nimic bun, neutralizează răufăcătorul. Cel care este un bărbat de culoare în floarea vârstei, și mai masiv, chiar impunător, cu toate acestea neajutorat în fața hotărârii nestrămutate a polițistului, apărător al ordinii.
De fapt, scena este chiar soft dacă ne gândim la polițiștii jucați de Bruce Willis sau Mel Gibson. Acolo într-o fracțiune de secundă mor mai mulți ca în Vietnam într-o zi și nimeni nu le are treabă.
De data asta însă, filmul a coborât de pe ecrane, transformându-se într-o realitate cruntă și amenințătoare, declanșând reacții de toate felurile între spectatorii îngroziți și nemaiștiind în carantină cum să stingă televizorul sau laptopul. Asta ca să nu mai vorbim de telefoanele deștepte. Unele mai deștepte decât posesorul.
În speranța veșnică după care cititorii noștri nu sunt spectatori obișnuiți, fiind mult mai altfel decât spectatorii lor, am avut curajul să punem această întrebare centrală a zilelor noastre.
Așteptăm cu înfrigurare răspunsurile.
Comentariile portalului
Cum sa nu se puna la socoteală? Sigur că se pune. Dar că idolul lui Gică Ultras, Piticul Pinocchio nu e cu toate țiglele pe casa, se pune la socoteală? (...)
Dezbaterile de la UniBuc, Europa FM și Camera de Comerț, pe care le-a refuzat Nicușor pe motiv că el merge să dezbată doar la TV (Digi și A3 - (...)
Istoria se repetă și în 2025. "Fac apel la toate forțele politice să facă front comun împotriva acestor elemente de tip fascist, de tip legionar, care acționează împotriva intereselor (...)