Trucuri delicioase pentru prepararea legumelor la grătar
Iata cum pregatesti legume la gratar delicioase, avand ca ingrediente principale dovlecelul, ceapa alba, ardeiul gras si sparanghelul. Reteta este foarte usor de preparat, trebuie doar sa acorzi putina atentie felului in care tai legumele. Nu uita: legumele trebuie sa fie spalate foarte bine!
Legume la gratar: pregatirea
Dovlecei
Alege dovlecei tineri si fragezi. Indeparteaza capetele dovlecelului si apoi taie-i, pe lungime, in felii de groximea unui deget.
Ardei gras
Tine ardeiul de codita si taie-l, pe lungime, in patru felii. Curata-l de pielitele albe care raman. Ca sa stea plat pe gratar, netezeste-l taindu-i capetele rotunjite.
Sparanghelul
Este important sa alegi un sparanghel suficient de gros ca sa nu cada de pe gratar. Singura regula la sparanghel este sa-i rupi capetele plate (il indoi cu mana si-l rupi de unde se rupe el in mod natural).
Ceapa
Taie-i capetele si curat-o de coaja. Apoi, taie ceapa in felii circulare subtiri.
Pe gratar
Unge feliile de legume cu ulei pe partea de sus si asaza-le pe gratarul incins cu partea unsa (trebuie lasate aproximativ 4 -5 minute pe fiecare parte). Inainte de a le intoarce, unge cu ulei si partea cealalta.
Intoarce-le folosind un cleste de bucatarie. In cazul in care nu reusesti sa pastrezi intregi feliile de ceapa, nu este o problema, acestea raman la fel de gustoase chiar daca felia se desface in mai multe „inele”.
Sursa: mami.ro
Comentariile portalului
@jurjac În cazul lui Wiener ai făcut o tirada de acuzații nefondate și halucinații un cumul de frustrări personale și aberații ce campanie bazată pe (...)
Votați portocaliii, ar fi păcat sa întrerupem hoțiile, relațiile, cumetriile din administrație și incompetenta crasa instaurate de atâția ani
”ar fi de preferat să alegem candidații care par a avea viziune”. Niciunul nu dă dovadă de viziune. Nu am aflat nimic despre modul cum vor fi reolvate (care (...)