Orez în stil indian cu pui și caju





Condimenteaza-ti cina cu o reteta delicioasa din bucataria indiana.
60g stafide aurii, 230g rosii decojite si tocate, 1 bat scortisoara , 2 lingurite garam masala, 4 linguri menta proaspata, tocata , 6 pastai de cardamom batucite, 250ml apa fiarta, cateva fire de sofran, 750g pui dezosat, cubulete, 2 lingurite chimion, 2.5 cm radacina de ghimbir tocata fin, 4 catei de usturoi zdrobiti, 2 cepe tocate, 2 linguri ulei, 500g orez basmati , 2 linguri de migdale albite, prajite, 1 lingura de caju prajite, sare dupa gust, piper dupa gust
1. Orezul basmati se spala de mai multe ori in apa rece, se scurge intr-o strecuratoare si se lasa sa se usuce;
2. Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare si se adauga jumatate din ceapa, usturoiul, ghimbirul si semintele de chimion. Se prajesc la temperature medie pentru aproximativ 5 minute;
3. Se adauga bucatile de pui si se rumenesc – intorcandu-le regulat pentru a obtine o culoare buna peste tot;
4. Se adauga sofranul, apa fiarta, pastaile de cardamom, menta, garam masala si batul de scortisoara. Se aduc toate la fierbere dupa care se acopera, se reduce focul si se fierbe inabusit pentru 25 – 30 de minute, pana puiul este moale ;
5. Se transfera tot continutul intr-un castron si se clateste tigaia;
6. Se adauga in tigaie uleiul si ceapa ramasa prajindu-se pana cand ceapa prinde usor culoare. Se adauga orezul si se amesteca bine, se prajeste aproximativ 2 – 3 minute pana cand orezul este opac;
7. Se adauga mixul de pui, rosiile, stafidele dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca usor, dupa care se agita tigaia pentru a nivela ingredientele;
8. Se adauga suficienta apa fiarta pentru a ajunge aproximativ ¾ ” peste amestecul de orez. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic pentru 20 – 25 de minute, pana cand orezul este moale (fiert) si tot lichidul este absorbit;
9. Se scoate batul de scortisoara si se transfera intr-un vas cald se servire, se presara migdale prajite, caju prajite si se serveste imediat;
O reteta trimisa pentru Food Story de Cristina Bucur
Comentariile portalului
Ramane de vazut ce va fi dupa instalare, dezastrul e iminent oricum, vom vedea cum se potriveste guvernarea unei tari cu administrarea unui oras sau judet dar cat timp accepta( (...)
Falcă e mult mai mult decât bolojan Uitați vă la Cum arată Aradul față de Oradea de ce nu este pomenit și numele acestui ctitor de Arad el (...)
Să ne ferească Dumnezeu că acest imbecil să ajungă prim ministru să nu i dați prostului puterea că s a văzut cât de Răzbunător este