Tinerii actori ai Liceului de Arte s-au întrecut în talent la ScenaFest | Foto





Elevii claselor a XII-a din Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad au demonstrat în fața juriului și a publicului că Aradul nu duce lipsă de tinere talente nici în domeniul artei teatrale. Cea de-a doua ediție a concursului de teatru pentru elevi și studenți „ScenaFest” a avut loc vineri seara în Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” și a adus în lumina reflectoarelor numai câștigători.
Doar trei trupe s-au întrecut între ei în acest concurs, fiecare venind cu stiluri diferite. Prima echipă (fără o denumire oficială), formată din trei elevi din clasa a XII-a C (Răzvan Jurcuța, Daiana Sofia și Romina Onișor), a prezentat opera într-un singur act „Bastien și Bastienne” de Wolfgang Amadeus Mozart, sub coordonarea și în regia lui Nicu Brânzeu. De partea muzicală s-a ocupat profesoarea Dulcica Florea, corepetițiile au avut loc cu prof. Carmen Stettner, iar de scenografie s-au ocupat profesorii Cosmin Moldovan și Dacian Catrințașu, precum și elevii claselor a XII-a B și a XII-a C.
A doua echipă se numește trupa YCSDE și a fost pregătită de actorul și profesorul Zoltan Lovas. Elevii clasei a XII-a D au prezentat spectacolul „Am să mă-ntorc bărbat”, o adaptare dramatizată după versurile pieselor scrise de Tudor Chirilă, apărute pe albumul discografic cu același nume al fostei trupe Vama Veche din anul 2003. Din distribuție fac parte Darius Diaconu, Vlad Vajdovics, Andrei Horga, Sebastian Sabău, Denisa Cioata, Isabela Megyes, Sergiu Surmei, Evelin Gavrilă, Roana Orzeata, Adina Sava, Catalin Botaș și Alin Verkman. Aceasta nu a fost prima reprezentație a trupei YCSDE pe scena teatrului arădean, elevii lui Zoltan Lovas au mai jucat și în alte spectacole de-a lungul anilor, iar premiera spectacolului „Am să mă-ntorc bărbat” a avut loc în urmă cu doi ani.
Cea de-a treia echipă, trupa PerformACT, a fost coordonată tot de cda. drd. Nicu Brânzeu și a avut parte de coregrafia lui Sorin Pirte. Elevii Roxana Vaida, Ciobanu David, Darius Diaconu, Mădălina Sicoe, Denis Roman, Carmen Varga, Luisa Iancu, Paula Frunzeu, Otilia Kerezsi, Carmen Bînci, Anamaria Țîrdoiu, Teiceanu Carmina, Maria Vrânceanu, Erika Reinholtz și Alexandra Roman au prezentat publicului și juriului o adaptare interesantă după „Luceafărul” lui Mihai Eminescu. Jocurile de lumini au jucat un rol important în acest spectacol, precum și laitmotivul sonor, o piesă nominalizată la Oscar în acest an, „Mystery of Love” de Sufjan Stevens, din coloana sonoră a filmului „Call Me by Your Name”.
Juriul a fost format din profesoara Marinela Tudoran, director adjunct al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” (președintele juriului la ScenaFest), Marian Parfeni, actor la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și profesor la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, și Alina Fabri, actriță la Sibiu, născută la Arad.
Câștigătoare a fost declarată trupa PerformACT cu spectacolul „Luceafărul”, însă și celelalte două echipe s-au clasat tot pe primele locuri în două secțiuni distincte, secțiunea „operă” (spectacolul „Bastien și Bastienne”) și secțiunea „clasele a XI-a și a XII-a” (trupa YCSDE: „Am să mă-ntorc bărbat”).
Concursul a fost organizat de Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” în parteneriat cu Centrul Cultural Județean și Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.