marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    „Orașul nostru” este nominalizat la categoria „Cel mai bun spectacol al anului 2017” la Premiile UNITER

    de Tomck@t | 16 martie 2018, 2:38 PM | Cultură

    0

    Spectacolul „Orașul nostru” al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” este nominalizat la categoria „Cel mai bun spectacol al anului 2017” la Premiile UNITER, câștigătorii urmând a fi anunțați în cadrul Galei de premiere din 7 mai 2018, la Alba Iulia. Spectacolul regizat de Cristian Ban este o adaptare după un text de Thornton Wilder.

    Din distribuție fac parte actorii Ioan Peter, Alex Mărgineanu, Cecilia Lucanu-Donat, Angela Petrean-Varjasi, Ștefan Statnic, Dorina Darie-Peter, Roxana Sabău, Robert Pavicsits și Călin Stanciu. Spectatorii sunt martorii unor povești de viață emoționante ale unor arădeni care au trăit în urmă cu un secol, oameni obișnuiți sau oameni care au rămas în istorie. Un astfel de exemplu este cel al Margaretei Braun, moștenitoarea Casei de modă „Fortuna” și prima femeie care a condus un autoturism în Arad.

    Premiera spectacolului a avut loc anul trecut, pe 26 februarie, în Sala Studio și de atunci este inclus permanent în programul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, ultima reprezentație fiind la începutul acestei luni, în cadrul Săptămânii Comediei. Se va juca din nou la Arad pe data de 3 mai. Însă „Orașul nostru” nu se oprește aici!

    Citește recenzia Special Arad despre „Orașul nostru” AICI!

    În perioada următoare, spectacolul va avea două reprezentații internaționale și una în țară. Pe 24 și 25 martie (sâmbătă și duminică), actorii arădeni vor aduce „Orașul nostru” în orașul Bursa din Turcia, la Balkan Breeze Festival, pe 23 mai la TESZT Festival din Timișoara, iar pe data de 5 iunie, la Pecs, Ungaria.

    Doi dintre actorii din distribuție despre Arad / „Orașul nostru”:

     

    Ioan Peter:

    „Din imagini mai vechi pot să-mi fac o idee despre cum arăta o zi de vară în orașul în care trăiesc: o stradă mare, pietruită, pe care circulau trăsuri, tramvaie cu etaj – trase de cai, câte un automobil. Era cald, lumea se pregătea să iasă la la promenadă sau mai bine spus la șpațir. Astăzi, străzile sunt pline de mașini, trotuarele sunt pline de mașini, pe bulevard a mai apărut o farmacie, un outlet, o casă de schimb valutar, o sală de jocuri. Atenție, cad ornamente.

    Ioan Peter

    Între ieri și azi se naste, seară de seară, Orașul nostru. Cam o sută de locuitori. Blânzi și buni. Calzi. Generosi. Pentru unii urmează să fie prima zi de muncă, alții, se duc cu emoție la prima întâlnire. Unii se pregătesc de nuntă, alții, de înmormântare. După care timpul trece, vin zile ploiase, zile frumoase, zile cu ninsoare.
    Totuși, o dată, la o sută de ani, poate, cineva se oprește, se uită în jurul lui. Și devine interesant. În timp ce repetam la acest spectacol, atitudinea mea fată de Arad s-a schimbat. Am început să fiu mai atent la locul în care trăiesc, la oameni. Și să fiu mai grijuliu cu tot ce-l însuflețește”.

    Roxana Sabău

    „«Acasă» e locul în care te simți cel mai confortabil. E locul unde te liniștești. Te relaxezi. Pentru mine, Aradul e «acasă». Cu toate că e un oraș mic, compensează prin căldură și bunătate.

    Roxana Sabau

    Îmi aduc aminte, de când eram mică, de plimbările interminabile cu tramvaiul (eram fascinată de ele), de susurul Mureșului primăvara și de vata de băț din Parcul copiilor.

    Ăsta e orașul meu. Orașul în care am ales să trăiesc. Orașul pe care nu l-aș da niciodată pentru un alt loc din lume”.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.