Cândva, pionierii cădeau în joacă, bucurându-se de clipele frumoase. Acum cade clădirea… la propriu!





Pe vremuri era cunoscut drept Palatul Pionierilor, ca mai apoi, după căderea regimului, numele să i se schimbe în Palatul Copiilor. Frumoasa clădire de pe Bulevardul Revoluției pare a avea astăzi termenul de „palat” doar în bătaie de joc. Starea în care se află e atât de deplorabilă, încât și-ar merita mai degrabă numele de „Ruina Copiilor”.
Astăzi și-a mai pierdut o bucată din „corp”… Echipajele Poliției Locale, Protecției Civile și pompierii au securizat, pentru moment, zona. Niciun rănit, din fericire. Dar cum este posibil să se lase totul doar în mâinile sorții? Sute de arădeni se perindă prin fața aceastei clădiri în fiecare zi. Mulți din ei, copii, intră în interiorul ei. Iar starea în care se află clădirea nu este de azi, sau de ieri. Nu, este de ani buni. Am semnalat, demult deja, starea jalnică în care se află, alături de atâtea alte clădiri impunătoare ale orașului, în articolul „Atenție, cade Aradul!”. Au trecut luni bune de-atunci. Șapte, mai exact. Situația este neschimbată. Tot ce se poate face, pare-se, e să se pună tăblii cu „atenție, cad ornamente” și să se spere la o minune, să se repare singure clădirile…
Trist. Nu doar că ne batem joc de patrimoniul nostru, ci și de siguranța vieții arădenilor. Pentru cât timp?!
Comentariile portalului
E o cronica superba, Sadoveanu ar fi invidios, dar, cum ar fi ca voi, jurnalistii, expertii in comunicare si identificate a stirilor adevarate sau false, sa va asumati raspunderea pentru (...)
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)