vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Aradului, sărbătorită la Pécs cu elevii cercului de canto al Palatului Copiilor și expoziția artistului Adrian Sandu

  de Special Arad | 26 septembrie 2023, 3:14 PM | Internaţional | Știri Arad

  0

  Pavlovics Attila - directorul Centrului Cultural Pécs, Zag Gábor - viceprimarul municipiului Pécs, Levente Bognár - consilier local Arad și artistul Adrian Sandu la vernisajul expoziției / Palatul Copiilor Arad pe scena centrală a orașului

  Ziua Aradului a fost sărbătorită și în acest an la Pécs (Ungaria), în data de 21 septembrie 2023, cu o expoziție de artă și un spectacol dinamic în piața centrală a orașului, anunță într-un comunicat Primăria Municipiului Arad.

  Tradiționalul eveniment al celor două orașe înfrățite a debutat într-un cadru festiv la Casa Comunităților Civile (CKH) cu vernisajul expoziției artistului arădean Adrian Sandu, curator al Muzeului de Artă Arad. Expoziția întitulată „Despre natură, oameni și beton” a adus în prim-plan gravura, tehnica de suflet a artistului arădean, pe care a deprins-o în anii studenției și mai apoi a dezvoltat-o în activitatea sa ulterioară.

  Delegația arădeană a fost primită de viceprimarul Zag Gábor, alături de Pavlovics Attila, directorul Centrului Cultural Pécs.

  Seara, în P-ța Széchenyi din centrul orașului, au urcat pe scenă elevii cercului de canto al Palatului Copiilor Arad, alături de formațiile de dans Azucar, Stil și Mirabela.

  Orașele Arad și Pécs (Capitală Culturală Europeană 2010) au marcat în acest an 15 ani de la semnarea acordului de înfrățire, însă relațiile de colaborare au început cu mai bine de 20 de ani în urmă.

  Convinse de necesitatea dezvoltării relațiilor de prietenie și colaborare, reprezentanții celor două orașe au scos în evidență importanța intensificării acțiunilor comune și au convenit să lărgească schimburile în domeniile de interes comun, în scopul apropierii cetățenilor ambelor localități.

  Vă reamintim faptul că Ziua Orașului Pécs a fost sărbătorită la Arad în data de 21 august 2023, în cadrul Zilelor Aradului, cu o expoziție și un concert de orgă susținut la Palatul Cultural Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.