luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Ghiocelul de Argint”, din nou pe scena Teatrului. Copiii au sărbătorit cea de-a 27-a ediție prin dans și cântece

  de Andreea Daniela B. | 3 iunie 2022, 2:43 PM | Educaţie | Știri Arad | Topic special

  0

  Anul acesta, la scurt timp după ce a avut loc cea de-a 70-a aniversare a Palatului Copiilor din Arad, s-a desfășurat și cea de-a 27-a ediție a concursului internațional „Ghiocelul de Argint”. Competiția a avut loc astăzi, 6 iunie 2022, începând cu ora 09.00. Aproximativ 500 de copii și-au făcut prezența la eveniment, aceștia venind atât din alte țări, cât și din mai multe orașe din România. Cele două secțiuni, de dans și canto, s-au desfășurat simultan la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și Teatrul de Vară, unii dintre participant fiind prezenți pe ambele scene.

  „Este cea mai mare competiție din România când vorbim despre dans și muzică și vreau să mulțumesc Palatului Copiilor pentru asta. Ministerul Educației a sprijinit organizarea evenimentului, dar și Inspectoratul Școlar Județean din Arad. Avem multe de văzut astăzi și cu siguranță veți acorda multe aplauze celor care vor urca azi pe scenă”, a spus prezentatorul.

  Înainte de a începe cu adevărat competiția, pe scena Teatrului au urcat reprezentatul Ministerului Educației, Cătălina Chendea, inspectorul școlar general Marius Gondor, reprezentantul UAV, decan prof. univ. Alina Roman, reprezentantul UVVG, Andrei Anghelina, reprezentantul Consiliului Județean, Răzvan Cadar, dar și directorul Palatului Copiilor din Arad, Ioana Lung, aplaudată cu putere de cei prezenți în sală, semn că este apreciată pentru faptul că a reușit să aducă la viață acest eveniment. De asemenea, de menționat mai este și coordonatorul evenimentului desfășurat la Teatrul „Ioan Slavici”, Mirela Cosma.

  pc
  Cătălina Chendea, Ioana Lung, Alina Roman, Răzvan Cadar, Andrei Anghelia, Marius Gondor

  „Vă mulțumesc din suflet că sunteți alături de noi. Dragi părinți, vă mulțumim că vă aduceți copiii la Palate și Cluburi și că ați reușit astăzi să veniți aici. Ne susținem unii pe ceilalți și noi suntem foarte apropiați și vă mulțumesc că ne acordați încrederea voastră, astfel putem să mergem mai departe. Este ediția cu numărul 27, sperăm că anul viitor vom avea ediția cu numărul 28 și că veți fi alături de noi. Dragi copii, țineți minte, în această sală nimeni nu intră, decât dacă zâmbește. Acum vom începe concursul, după un drum lung făcut de fiecare participant, nu o mai lungim și mergem mai departe”, a spus directorul Palatului Copiilor din Arad, Ioana Lung.

  Înainte de începerea competiției, o trupă de dans și-a făcut apariția, atmosfera schimbându-se parcă într-o secundă. Fetele au reușit să capteze atenția publicului prin mișcările lor, urmând ca la scurt timp, ajutate de colegii lor, să reapară pe scenă cu câte o pancartă pe care scria fiecare oraș sau țară care participă.

  pc2

  Competiția a început cu cei mai mici dintre participanți, atât pe scena Teatrului „Ioan Slavici”, cât și pe cea a Teatrului de Vară. Pentru început am reușit să vedem dansatorii. Astfel, câteva echipe au reușit, pe rând, să atragă atenția juriului care, la finalul zilei, va trebui să decidă cine este marele câștigător. Fetele au reușit să atragă atenția atât prin mișcările lor de dans, cât și prin îmbrăcăminte, fiecare trupă abordând o temă diferită cu ajutorul căreia cele mici s-au făcut remarcate. Ele au îmbrăcat atât culori închise, cât și rochii sau fuste cu volănașe colorate pe care le-au pus în valoare cu ajutorul muzicii și coregrafiei. Fiecare trupă a fost aplaudată cu putere, atât de părinți, cât și de profesori, cei mici fiind cu zâmbetul până la urechi, mândri de felul în care s-au prezentat pe scenă.

  pc7

  În continuare am ajuns la Teatrul de Vară acolo unde, sub coordonarea prof. Ciobăniță Iunia (secțiunea canto), a avut loc concursul de canto. Evenimentul a început în jurul orei 10.00 și primii urcați pe scenă au fost cei mai mici dintre participanți, în vârstă de 5-7 ani. Așadar, trei fete, Maria, Sara și Sofia, dar și un băiat, Sebastian, au reușit să încânte publicul prezent atât prin prestația lor, cât și prin prezență, aceștia atrăgând privirile tuturor chiar și pentru simplul fapt că erau foarte mici, microfonul părând chiar greu pentru ei. Cei patru au reușit să aducă zâmbete pe buzele celor prezenți, dar și pe a juraților care au avut de ales câștigătorul. Aici, premiile s-au dat la finalul fiecărei categorii de vârstă, în total urcând pe scenă nu mai puțin de 52 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani. De asemenea, a existat și o secțiune specială „duo-trio”, acolo unde participanții cântau în trupe formate din două sau trei persoane.

  pc4

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.